У Європі відреагували на масований обстріл України

0
У Європі відреагували на масований обстріл України
Вранці 29 грудня Збройні сили Російської Федерації завдали масового ракетного обстрілу по Україні. Вибухи пролунали в Харкові, Дніпрі, Запоріжжі, Одесі, Львові та в Київ. Сили ППО відбили наймасованішу атаку з повітря.

Про це пише ТСН.

У світі відреагували на ранкову атаку.

Пані посол США в Україні Бріджит Брінк відреагувала на чергову потужну атаку РФ.

"Мільйони чоловіків, жінок і дітей перебувають у бомбосховищах, через те, що Росія обстрілює всю країну ракетами. Україна потребує фінансування вже зараз, щоб продовжити боротьбу за свободу від такого жаху у 2024 році", — написала Бріджит Брінк.

Президент Латвії Едгарс Рінкевичс зазначив, що Україна має отримати всю фінансову та військову допомогу вже зараз.

"Російські терористи продовжують масовані обстріли українських міст. Ще раз - Україна повинна отримати всю військову та фінансову допомогу ЗАРАЗ, це єдиний спосіб зупинити війну та атаки на цивільні об'єкти. Повна солідарність з Україною в цей важкий час", — написав він.

Посол Великої Британії в Україні Мартін Харріс також наголосив, що атака на цивільну інфраструктуру є воєнним злочином.

"Сьогодні вранці Росія здійснила чергові підступні атаки по всій Україні. Є повідомлення про обстріли пологового будинку, житлових будинків, торговельних центрів та залізничних станцій — у цей святковий сезон. Атака на цивільну інфраструктуру є воєнним злочином", — зазначив він.

На обстріл України також відреагувала білоруська опозиціонерка Світлана Тихановська.

"Мої думки з хоробрим народом України після сьогоднішнього ранкового масованого ракетного удару Росії по Києву, Харкову, Одесі та інших містах. Ми маємо зробити все можливе, щоб допомогти перемогти у цій війні та зупинити російську терористичну агресію. Ці злочини не будуть забуті", — написала вона.

Напади Росії на українську цивільну інфраструктуру засудили і у Міністерстві закордонних справ Естонії.

"Естонія категорично засуджує нелюдські напади Росії на Україну, які зруйнували пологовий будинок, школи та будинки людей. Світ має підтримати перемогу України та притягнути Москву до відповідальності за злочини, скоєні в Україні", — йдеться у повідомленні дипломатичного відомства.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні