--> Microsoft Інвестує $ 2 Млрд У Розробку Безпілотних Електромобілів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Microsoft Інвестує $ 2 Млрд У Розробку Безпілотних Електромобілів

1
8
Microsoft Інвестує $ 2 Млрд У Розробку Безпілотних Електромобілів
Американська компанія Microsoft прискорить комерціалізацію безпілотних шатлів і автомобілів Cruise, дочірньої компанії General Motors. ІТ-гігант інвестує $ 2 млрд у розробки Cruise і надасть стартапу свої технологічні рішення, включаючи хмарні середовища Microsoft Azure, для навчання автопілота. GM також не залишиться осторонь — автоконцерн скористається технологіями Microsoft в процесі розгортання 30 нових моделей електромобілів до 2025 року.

Пише Sundries.

«Microsoft допоможе нам прискорити комерціалізацію повністю електричних і безпілотних транспортних засобів Cruise, а також допоможе GM отримати ще більше переваг від хмарних обчислень, оскільки до 2025 року ми запустимо 30 нових електромобілів по всьому світу і створимо нові підприємства і послуги для стимулювання зросту», – заявила Reuters гендиректор General Motors Мері Барра.

За словами гендиректорки, – Microsoft стане кращим постачальником хмарних систем в стратегіях GM з зацифрування операцій, зберігання даних, а також використання ШІ та машинного навчання в автомобілях. Фахівці GM і Microsoft також вивчать можливості для оптимізації операцій в цифрових ланцюжках постачання. Кінцева мета партнерів — підвищити продуктивність всієї компанії та прискорити обслуговування клієнтів GM.

Ті ж твердження справедливі й для дочірньої Cruise, але з одним важливим доповненням — безпілотні технології стартапу тепер будуть повністю покладатися на хмару Microsoft Azure. Датчики та камери Cruise збиратимуть інформацію на дорогах, передавати її на сервер Microsoft для обробки, а потім ШІ буде приймати рішення про наступні дії.

Інвестиції Microsoft доводять оцінку Cruise до $ 30 млрд. І ставлять стартап в один ряд з провідними розробниками безпілотних автомобілів, пише Reuters. Зараз Cruise поступається тільки Waymo, дочірньої компанії Alphabet, яка оцінюється трохи більше ніж в $ 30 млрд. При цьому у Cruise є явна перевага — компанія займається не тільки програмними рішеннями, а й інженерними — в січні минулого року стартап представив електричний шаттл Origin. Останній поставляється без керма і педалей — представники Cruise заявляють, що ці рудиментарні елементи не знадобляться в транспорті з четвертим рівнем автопілота.

Теги: Microsoft
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Безпілотні автомобілі".Це що автомобілі почали водити пілоти? А в посвідчені написано що це права водія , а не пілота! Може всетаки треба називати речі своїми іменами, а не займатися демагогією!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні