--> Громадянин України вкрав у Microsoft 10 мільйонів доларів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Громадянин України вкрав у Microsoft 10 мільйонів доларів

0
1
У Сполучених Штатах заарештували 25-річного громадянина України Володимира Кващука. Влада США звинувачує його в організації великої шахрайської схеми під час роботи в американській компанії Microsoft.

Про це повідомляє УНН із посиланням на The Register.

“Екс-інженер-програміст Microsoft був арештований у вівторок за звинуваченням у шахрайстві з поштою за те, що нібито намагався вкрасти 10 мільйонів доларів в цифровий валюті у свого колишнього роботодавця”, — йдеться у повідомленні видання, яке посилається на сьогоднішню заяву прокурорів США.

Зазначається, що Володимиру Квашуку, якому 25 років, є громадянином України, який проживає в Рентоні, штат Вашингтон. Він, як пише видання, спочатку працював в Microsoft в якості підрядника і був прийнятий на роботу в серпні 2016 року, де він залишався на роботі до тих пір, поки його не звільнили в червні 2018 року.

У виданні пояснюють як працювала схема, в якій звинувачують Квашука: “тестувальники можуть робити безкоштовні покупки, користуючись подарунковими картами Microsoft”, тому задял того, аби запобігти шахрайству, американська компанія заблокувала можливість доставки фізичних товарів, замовлених по цим карткам.

Таким чином, замість зазначених “фізичних товарів” українець купував подарункові сертифікати за знижками в магазині Microsoft, а потім — продавав їх третім особам.

Через різкий стрибок при використанні подарункових сертифікатів, компанія Microsoft організувала внутрішнє розслідування. Під час розслідування були підключені представники Секретної служби і Податкового управління США. Правоохоронцями були відстежені ланцюжки акаунтів і цифрових гаманців, тим самим, вказуючи на Кващука.

“Схема імовірно почалася в 2017 році і загострилася до такого рівня, що Квашук, отримавши базову зарплату в 116 тисяч доларів на рік, купив собі (автомобіль) Tesla за 162 тис. доларів і будинок вартістю 1,6 млн доларів в Рентоні, штат Вашингтон”, — зазначають у виданні.

Зазначається, що українцю загрожує до 20 років в’язниці і штраф у 250 тисяч доларів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні