Apple зобов'яже розробників додатків повідомляти користувачам, які дані вони збирають

0
-8
Apple зобов'яже розробників додатків повідомляти користувачам, які дані вони збирають
Компанія вирішила дати розробникам більше часу на підготовку.

Інформує Мінд.

Розробники Apple з 8 грудня будуть зобов'язані надавати користувачам інформацію про те, які дані збирає додаток. Компанія повідомила, що для цього в App Store з'являться «ярлики конфіденційності».

На ярликах будуть відображатися дані, які збирають розробники для реклами, аналітики, персоналізації продукту. Перш ніж завантажити додаток, користувач може подивитися на ярлик, як на етикетку зі складом продукту в магазині, пише видання.

Розробники повинні постійно оновлювати інформацію про типи даних, що збираються. При цьому необов'язково розкривати дані, якщо вони відповідають таким вимогам: не використовуються для відстеження та для реклами, їх збір нерегулярний і необов'язковий, користувач сам дає дозвіл на їх використання в інтерфейсі програми.

Після появи «ярликів» розробники втратять доступ до IDFA (ідентифікатори пристроїв Apple для атрибуції реклами та аналітики) за замовчуванням. Їм доведеться запитувати в користувачів дозвіл.

Вперше про оновлення налаштувань конфіденційності Apple повідомила в червні на заході WWDC 2020. У серпні Facebook розкритикувала оновлення – воно може негативно позначитися на рекламному бізнесі компанії.

«Ярлики конфіденційності» мали з'явитися в iOS 14 у вересні, проте компанія відклала їх запуск, пояснивши, що так у розробників буде більше часу на підготовку до змін.
Теги: Apple
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні