На Волині за тиждень розкрили 11 порушень правил рибальства

0
10
На Волині за тиждень розкрили 11 порушень правил рибальства
У період з 19 по 26 жовтня державні інспектори Волинського рибоохоронного патрулю зафіксували 11 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, склали чотири протоколи за ч. 3 ст.85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та п’ять – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення). Оформили два акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

Про це повідомляє Волинський рибоохоронний патруль.

«За цей період на порушників наклали 204 грн штрафів. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 1 428 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 11 кг водних біоресурсів. Також вилучено чотири од. заборонених знарядь лову та ще 9 од. – за актами безгосподарського майна», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патрулю Тарас Куньчик.

Для прикладу, 22 жовтня в ході рибоохоронного рейду на Мар’янівському водосховищі, поблизу с. Цегів Горохівського району, викрили грубе порушення Правил рибальства. Так, близько опівночі громадянин здійснював вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову. За допомогою мисинової сітки він встиг виловити рибу: 37 екз. карася сріблястого. Збитки, завдані рибному господарству, складають 629 грн.

На особу оформили адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються до передачі в суд для притягнення порушника до відповідальності та відшкодування завданих збитків. Заборонене знаряддя вилучили.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідкова інформація

З першого листопада 2020 року на водоймах Волині розпочинається осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах. Триватиме вона до початку весняно – літньої заборони на період нересту водних біоресурсів 2021 року.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні