"Вона розмовляє українською мовою, так виходить, що вона вище нас", - вчителька довела до істерики дитину через мову. ВІДЕО.

4
-4
"Вона розмовляє українською мовою, так виходить, що вона вище нас", - вчителька довела до істерики дитину через мову. ВІДЕО.
В Одесі після скандального інциденту в гімназії №4, де викладачка малювання влаштувала булінг школярці за відповідь на уроці українською мовою, директор навчального закладу звільнила працівницю.

Про це повідомляє Еспресо.тв з посиланням на допис директорки міського департаменту освіти і науки Олена Буйневич у Facebook.

"Щодо ситуації в гімназії №4. Як людина: не просто вражена. Як мама і жінка уявляю емоції учениці й хочу висловити свою підтримку: в тебе надзвичайно гарна мова, дитино... Розвивай її і надалі", - зазначила Буйневич.

Вона наголосила, що "поведінка вчителя несумісна з діяльністю у закладі освіти.

"Директором прийняте рішення про звільнення (викладачки - ред.) за ст. 41 п.3 (вчинення працівником, який виконує виховні функції, аморального проступку, не сумісного з продовженням даної роботи) КЗпП України", - заявила директор департаменту.

За словами Буйневич, зараз очікується відповідний наказ "зі зверненням до компетентних органів".

Директор департаменту від імені освітян вибачилася перед батьками і дитиною: "Нам, учителям, хочу побажати - не закривати серце від почуттів вихованців. Такий тон, тиск і зміст сказаного назавжди позбавляють дитячої довіри та любові".

Аудіозапис інциденту, що стався минулого тижня в гімназії №4 на вул. Болгарській, був опублікований Facebook.-групою "Батьки SOS" . Учениця, яка забула вдома альбом для малювання, сказала про це викладачці українською мовою.

За це викладач спочатку почала її лаяти.

"Бачите, що у нас твориться. Вона розмовляє українською мовою, так виходить, що вона вище нас. Альбом не принесла, малюнки не принесла, а права качає. І мовою буде прикриватися тут мені ...", - сказала дівчинці викладачка.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так чию мову в Україні притискають?! Що на це скажуть "медведчуки-бужанські" ? Дитина хоче розмовляти українською, а різні "чєлюстємовні" покидьки на наї голос піднімають!! Занадто ми терплячі , в іншій державі їй би довелося дуже далеко втікати!!!
Відповісти
А чому тільки таке показують ?! А як учні ,ваших шановні батьки поводять себе на уроках ????? А тільки вчителя принижують що слово зараз немає права сказати а діти на голову вилазять уроки зривають то про це всі мовчать . Треба показувати і дітей які порушують поведінкою чим принижують вчителя.
Відповісти
Мешканці міста Героя ВВВійни - Одеса тому й називають себе без сорому - одеситами, тому і відрізняються вони від нас з вами мешканців інших регіонів країни своєю мовою, своїм колоритом та розкутістю від західних областей чи від центральної частини України. Нічого страшного або ніякого принизливого ставлення вчительки до учениці та до її української мови не відбулося, вчителька дійсно втомлена, відпрацювала 6 уроків по 45 хвилин, кожний урок в класах з дітьми яким вже виповнилося по 12-14 років. Самий непередбачуваний та тяжкий на засвоєння учбового матеріалу вік у юних дівчаток та хлопчаків. Вчителька зрозуміла, що трохи перетягнула ковдру на себе і вибачилась, впевнений, що пішла та ще й приголубила і поцілувала ученицю. Ну що ви ще хочете від одеситів, там 75% населення розмовляє на чисто російській мові, 20% суржиком, і тільки 5% населення розмовляють між собою, повторюю між родинами у колі сім'ї - українською. А коли ці українці виходять в люди до міста то переходять спілкуватись тільки мовою - російською. Ось чому на уроці вчителька банально була здивована, коли раніше ця учениця говорила російською, а тут різко ні з того ні з сього перейшла на українську мову. А часом це не підстава для вчительки. Гадаю, що ця конфліктна ситуація була запланована заздалегідь, пройшла успішно та показово з викладенням у соцмережі, навіть таемні виконавці конфлікту спеціально підготували мікрофон для запису.
Відповісти
А те що Одеса це теж Україна то вам ні про що не говорить?!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні