На Волині восьмирічний хлопчик врятував від загибелі на воді свого ровесника

1
0
На Волині восьмирічний хлопчик врятував від загибелі на воді свого ровесника
У Ратному на водоймі восьмирічний хлопець Марк Сабадаш врятував від загибелі на воді свого товариша.

Про це пише грайонна назета «Ратнівщина».

Літні канікули вже позаду, як і купальний сезон, — у дітей це найприємніші спогади. А для восьмирічного ратнівчанина Марка Сабадаша ці спогади пов’язані ще й із тим, що на початку купального сезону йому випало випробування на мужність.

Тоді, у липні, вода у річку Прип’ять все прибувала і прибувала, місцями наповнюючи її до країв. Вирувала-бурлила, несучи із собою всяку рослинність і різний непотріб, який потрапляв у водойму. Саме був час великої води у районі.

А діти, досхочу наїздившись на велосипедах, опинилися на кладці через річку, що біля парку селища. Тут їм було цікаво позаглядати, як вода рветься вперед, минаючи залізні конструкції кладки, як бурлить і протікає далі. Але цього виявилось замало.

Одна справа подивитись, інша – полазити по залізних конструкціях під кладкою, що й вирішив зробити один із хлопчиків — восьмирічний Тіма, друг Марка. А інші старші діти, було їх ще четверо, стояли неподалік і вели між собою розмову.

І тут всі помітили, як Тіма під кладкою послизнувся на трубі і опинився у воді, ледве втримуючись однією рукою за залізну холодну і слизьку деталь конструкції. Один із старших хлопців став знімати одяг, щоб кинутись йому на допомогу.

А малий Марк, добре знаючи, що Тіма не вміє плавати, відразу ж кинувся на його порятунок. Марк бачив, що вода швидко вибивала із сил Тіму, що той ледве втримується. У свідомості єдине: «Я ж плавати вмію, головне — допомогти врятуватись Тімі».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ГЕРОЙ!!!!!! МОЛОДЧИНА!!!!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні