Альтернатива ананасу – консервована диня на зиму. ЯК ГОТУВАТИ

0
7
Альтернатива ананасу – консервована диня на зиму. ЯК ГОТУВАТИ
Диню можна їсти не тільки свіжою, а й законсервувати на зиму. Консервована диня - це спосіб поласувати шматочками, які нагадують ананасові часточки.

Багато господинь намагаються закрити влітку побільше консервації, щоб радувати родину смаколиками взимку. Так, заготовити на зиму можна не тільки варення або баклажани, але і диню, пише tochka.net.

Складові:

Диня - 1 кг,
Цукор - 1,5 склянки,
Лимонна кислота - 0,5 ч.л.,
Вода - в залежності від тари.
Консервована диня: покрокова інструкція

Очищаємо диню від шкірки, насіння і волокон. Щільну м'якоть нарізаємо кубиками.

Нарізані шматочки викладаємо в стерильну тару. Шматочки дині викладаємо не надто щільно. Заливаємо в баночки з динями окріп і даємо постояти 10 хвилин.

Зливаємо воду з усіх баночок в каструлю. Додаємо в рідину цукор і лимонну кислоту. Перемішуємо і доводимо до кипіння. Потім назад розливаємо сироп по банках.

Накриваємо банки кришками і стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. Можна поставити банки з динею в каструлю з водою і прокип'ятити на вогні 10 хвилин.

Закочуємо банки герметично кришками. Перевертаємо догори дном і укутуємо в теплу ковдру. Залишаємо до повного охолодження на 22-24 години. Після того, як банки охолонуть переносимо їх в льох або в інше темне і прохолодне місце.

Довідка. Кількість води, яка використовується в рецепті, кожен раз варіюється. Тому варто дивитися по ситуації. В середньому на 1 кг дині йде близько 300 грам води, але дані можуть відрізнятися.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні