--> У лікарні на Волині медсестрам не доплачують за контактування з хворими на коронавірус | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У лікарні на Волині медсестрам не доплачують за контактування з хворими на коронавірус

0
-6
У лікарні на Волині медсестрам не доплачують за контактування з хворими на коронавірус
У поліклініці Нововолинської міської лікарні медсестер змушують брати кров у хворих на Covid-19, але не доплачують за це жодної гривні.

Про це розповіла Nvip одна із медпрацівників. Жінка побажала не називати свого імені, оскільки боїться тиску з боку керівництва медустанови.

Уже два тижні медпрацівники добровільно-примусово проводять забір крові у пацієнтів з підозрою на коронавірус і тих, хто вже перехворів ним. Маніпуляції здійснюють медсестри у захисних костюмах, проте керівництво лікарні (Віктор Мороз та його заступниця Наталія Щербак) стверджують, що жодного контакту з пацієнтами немає, відтак доплачувати немає за що.

За словами однієї із медпрацівниць, забір крові у пацієнтів з підозрою на Covid-19 проводять також у Нововолинському центрі первинної медико-санітарної допомоги, однак там усі реєстратори, молодші медсестри, лікарі отримують додатково до зарплати по 300% з березня.

“Наші медсестри того не отримують, у них навіть забрали доплату за шкідливість: хлорку, антибіотики… Забір крові у пацієнтів з підозрою на Covid-19 і тих, хто вже перехворів, здійснюють у захисних костюмах, але коли дівчата питали у заступника головного лікаря Щерби Наталії Сергіївни, чому їм немає доплат, вона відповіла, що вони просто беруть кров, а не контактують з цими людьми”, – поскаржилась працівниця медзакладу.

Аналіз крові на коронавірус у поліклініці беруть щовівторка, середи та четверга і за один день до маніпуляційної приходить близько 30 пацієнтів і з кожним медсестра контактує до 10 хвилин, оскільки перевіряє направлення, чек, робить відповідні записи та безпосередньо бере кров.

“Якщо людина перехворіла Covid-19, то за аналіз вона платить 151 гривню до лікарняної каси. Якщо людина контактували з хворими, то 155 гривень… Це більше 4 тисяч гривень надходжень на день, якщо 30 пацієнтів. Якийсь відсоток повинен йти у доплату, але головний лікар Віктор Мороз так не думає. Чи може ті кошти не доходять?” – розповіла медпрацівниця.

Відомо, що медсестра з маніпуляційного кабінету отримує заробітну плату трохи більше 3900 гривень.

“Медпрацівники, які працюють в таких умовах, щодня наражають на небезпеку себе і своє здоров’я за такі мізерні гроші, а керівництво лікарні стверджує, що контакту нема”, – каже медик.

Певно, “вічний” головний лікар Віктор Мороз бере приклад з “вічного” мера Віктора Сапожнікова, який теж часто вдається до ігнорування існуючих проблем або ж просто закриває на них очі. Наслідки керування пана Мороза очевидні: мало того, що у лікарні та поліклініці не вистачає персоналу, то він ще й не виплачує їм обіцяних державою коштів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні