На Сумщині археологи відкопали унікальну знахідку. ФОТО. ВИПРАВЛЕНО

0
-3
На Сумщині археологи відкопали унікальну знахідку. ФОТО. ВИПРАВЛЕНО
Поблизу Тростянця Сумської області археологи відкопали унікальну знахідку.

У вівторок, 16 червня, Тростянецький міський голова Юрій Бова на своїй сторінці у фейсбуці повідомив, що археологи знайшли на території Тростянецької ОТГ унікального грифона. Артефакт вирізаний з кістки і датується ХІ-ХІІ століттям, пишуть "Хроніки Любарта".

"Вирізаний з кістки грифон ХІ-ХІІ ст. - унікальна знахідка археологів у с.Зарічне (Боголюбове) Тростянецької ОТГ. Артефакт знайдено в розкопі на посаді біля городища і є дуже рідкісним фрагментом скіфської чи іншої культури.

Лише другий день роботи археологів і вже така важлива знахідка, що неодмінно стане одним з символів Боголюбового!!!" – повідомив Юрій Бова.

ВИПРАВЛЕНО о 12:51

У первісному варіанті заголовку цієї новини було зазначено, що знахідку відкопали на Волині. Нас ввела в оману назва населеного пункту. Село Тростянець є у Ківерцівському районі Волині. А в повідомленні йдеться про місто Тростянець на Сумщині.

Просимо вибачення в читачів за те, що ввели вас в оману.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні