На Волині – рекордна кількість інфікованих COVID-19 за добу: що кажуть епідеміологи

0
3
На Волині – рекордна кількість інфікованих COVID-19 за добу: що кажуть епідеміологи
Волинь стала лідером за кількістю інфікованих коронавірусом за добу. В області зафіксували 101 новий випадок інфікування. В Україні ж виявили 525 нових хворих.

У коментарі інформаційному агентству «ВолиньPost» головний санітарний лікар області Наталія Янко розповіла, з чим пов’язане збільшення кількості виявлених за добу випадків.

Наталія Янко розповіла, що за останню добу методом ПЛР на виявлення вірусу COVID-19 вірусологічна лабораторія області протестувала 676 людей. Для прикладу, ще за добу до того цей показник становив 164 особи, за дві доби до того – 188 осіб. Показник тестування 676 осіб за добу – найвищий за весь період.

Головний санітарний лікар області додала, що найбільше нових випадків – в Володимир-Волинському районі (43 за добу). Тут епідеміологи прогнозували поширення коронавірусної інфекції, а також розповсюдження випадків від вогнища, що на птахофабриці, через велику кількість працівників на ній, у тому числі – з інших районів. Тож серед цільових груп, де прогнозувався ріст захворюваності, з метою локалізації інфекції проводили дослідження.У результатів за добу виявили 34 випадки хвороби лише серед працівників птахофабрики.

Окрім того, Наталія Янко розповіла, що у зв’язку з невтішною епідситуацією в області і завантаженості лабораторії, Волинський обласний лабораторний центр звернувся до Міністерства охорони здоров’я України з проханням про підтримку у проведенні тестувань для можливості якнайшвидшого отримання результатів. Допомогу у проведенні ПЛР-тестувань зміг надати Тернопільський обласний лабораторний центр.

«Ми відвезли туди певну кількість біометаріалу. Отримали результати, наразі їх опрацьовуємо», - резюмувала Наталія Янко.

Нагадаємо, що за весь період пандемії в області від ускладнень коронавірусу померли 37 людей, троє – за останню добу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні