Невідомі пошкодили нещодавно відремонтовані шлюзи, якими рятували від обміління Світязь

0
-1
Невідомі пошкодили нещодавно відремонтовані шлюзи, якими рятували від обміління Світязь
Невідомі пошкодили нещодавно відремонтовані шлюзи на каналі Копаївської меліоративної системи, що в Шацькому районі, поблизу села Острів’я.

Про це повідомляють в Шацькій райраді.

«Рівень Світязя за останні декілька років знизився. Окрім погодних умов на рівень озера можна вплинути шляхом регулювання потоків води. Спільними зусиллями Шацької районної ради, регіонального офісу водних ресурсів у Волинській області, Шацької РДА, селищної ради, Ратнівського міжгосподарського управління водного господарства для порятунку водойми було розроблено алгоритм дій, зокрема ремонти водорегулюючих споруд.

У жовтні 2019 року спеціалістами Шацької експлуатаційної дільниці Ратнівського МУВГ було проведено поточний ремонт шлюза-регулятора РТ-200×200×2 на магістральному каналі Луківський. Під час ремонту відновлено закладні металеві деталі гідротехнічної споруди, що дають можливість регулювати рівень води в каналі за допомогою шандорних пристроїв. Це запобігає фільтрації води з озера Луки-Перемут, яке знаходиться поблизу каналу та забезпечує підвищення вищих рівнів води в озері.

Проте невідомі вирізали шандор, тим самим випустивши всю воду. Кому і навіщо знадобився дерев’яний шандор? Як можна просто безсоромно знищити важливу споруду? Спеціалісти воюють за наповнення озер, а комусь все рівно, що відбувається далі свого двору? Окрім того зневажають чужу працю та наносять суттєві збитки.

Про цю ситуацію повідомлено в поліцію. Сподіваємося, що винних буде притягнуто до відповідальності», – йдеться в дописі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні