Як почувають себе луцькі лікарі, в яких виявили коронавірус

2
7
Як почувають себе луцькі лікарі, в яких виявили коронавірус
Розповіли про стан восьми медиків Луцької міської клінічної лікарні, в яких в середу, 1 квітня, виявили коронавірусну інфекцію.

Про це говорили в четвер, 2 квітня, на брифінгу у Волинській ОДА.

Заступниця голови Волинської облдержадміністрації Тетяна Щербак розповіла, що стан усіх медпрацівників лікарні – задовільний.

«У нас на сьогодні є дуже багато різних чуток, пліток, фейків і всього, чого ми очікували, чи не очікували. Хочу заявити, що всі лікарі, які захворіли на дану хвилину, почувають себе добре. У всіх стан задовільний. У деяких немає навіть зовнішніх ознак, але тести позитивні. Усі, хто добавилися в останню добу, обстежувалися з профілактичною метою», – сказала Щербак.

Тетяна Щербак наголосила, що на даний момент в Луцькій міській клінічній лікарні локалізована інфекція.

«Усі лікарі почуваються дуже добре. Не можу сказати, що вони здорові, але їхній стан не критичний, він задовільний», – додала вона.

Нагадаємо, що в середу, 1 квітня, повідомили, що виявили позитивні результати ПЛР на COVID-19 у 4 працівників Луцької міської клінічної лікарні.

Коронавірусною інфекцією захворіли працівники відділення інтенсивної терапії. Серед інфікованих працівників – лікар та медсестри. Вони 1979, 1994, 1995 та 1996 років народження.

Ввечері цього ж дня стало відомо, що коронавірусну інфекцію виявили ще в трьох медичних працівників Луцької міської клінічної лікарні.

Усі вони з того ж відділення, в якому працюють лікар і 3 медсестри, в яких коронавірус підтвердився рано вранці 1 квітня. Відтак серед працівників луцької лікарні – вже 8 хворих на коронавірус.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Волинська ОДА, прикриваючи інфіковану Духневич, порушила закон, – юрист

Зазначимо, що першою на коронавірус в Луцькій міській клінічній лікарні захворіла очільниця медзакладу Лариса Духневич. Перший її тест показав негативний результат, тож кілька днів лікарка провела у реанімації міської лікарні. Після підтведження її діагнозу посадовицю перевели до інфекційної лікарні, а медиків, які з нею працювали, ізолювали. Згодом їхні аналізи не показали інфекції.

Оприлюднила вона цю інформацію вже після того, як про її хворобу говорило все місто і наростало суспільне збурення. За власним зізнанням, відчувши недомагання, пані Духневич лягла до реанімаційного відділення міської («своєї») лікарні і пролежала там три дні, лише 25 березня перевелася до інфекційної лікарні, до якої мала б звернутися із самого початку.

Говорили, що головний лікар повернулася з приватної поїздки з-за кордону і замість того, аби побути належний термін у самоізоляції, пішла на роботу.

Сама ж медик заперечувала цей факт і висловлювала припущення, що заразитися вона могла, оглядаючи хворого з підозрою на коронавірус. Однак інформації про цього хворого в офіційній звітності даних про нього не було.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дякую Вам, редакція Волинь 24, за об’єктивне та справедливе висвітлення новин, за Вашу порядність та чесність. Ніколи такого не спостерігав за вами, як цензура. Чому дякую? Наведу приклад, вчора написав коментар о 23.33 у «Волинські новини», стаття «Ще у трьох лікарів луцької лікарні виявили коронавірус» такого змісту «Друзі, у чому винити лікарів? Вони просто виконували свою роботу. Карати варто безвідповідальну людину, яка так поступила зі своїм колективом, підставила всіх, в тому числі і себе, а тепер відбріхується.» Залишили по слова «виконували свою роботу». Комусь невигідно, щоб люди знали правду, цікаво чи буде винна покарана? Чи зроблять винними невинних, як часто буває у нашій країні. Всім добра та здоров’я, ще раз дякую, Волинь 24.
Відповісти
Підтверджую. Коментарі, якщо вони хоча б трохи стосуються теми і не містять нецензурщини, тут не видаляють. Принаймні я такого не помічав. І вони першими оприлюднили цей скандал з головлікаркою. Моя повага.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні