--> На «Ягодині» українець хотів обдурити митників на пів мільйона і «влетів» на півтора. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На «Ягодині» українець хотів обдурити митників на пів мільйона і «влетів» на півтора. ФОТО

0
-2
На «Ягодині» українець хотів обдурити митників на пів мільйона і «влетів» на півтора. ФОТО
На митному посту «Ягодин» попередили неправомірне звільнення від сплати митних платежів на суму понад 500 тисяч гривень.

Про це повідомляє пресслужба Волинської митниці Держмитслужби.

Так, 3 лютого, громадянин України подав митну декларацію, відповідно до якої в митному режимі «імпорт» переміщується товар «шліфувальні матеріали». В результаті проведення повного митного огляду транспортного засобу встановлено, що товар фактично виготовлений на виробничих потужностях компанії «SIA ABRASIVES INDUSTRIES AG», Швейцарська Конфедерація, а не в країнах Європейського Союзу, як зазначено в митній декларації.

Управлінням контролю митної вартості, враховуючи відомості зазначені в акті про проведення огляду, додатково нараховано до сплати 525 тис. грн.

Таким чином, громадянин України, під час митного оформлення товару, вчинив дії, спрямовані на неправомірне звільнення від сплати в повному обсязі митних платежів на суму понад 500 тис. грн., тобто заявив в митній декларації неправдиві відомості, необхідні для визначення країни походження товару.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, обумовлені ст.485 Митного кодексу України і передбачають накладання штрафу в розмірі 300 відсотків суми несплачених платежів, тобто загальна сума платежів та штрафних санкцій становитиме понад 1,5 мільйони гривень.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні