Погуляйко не погодився вислухати всіх підприємців луцького ринку

0
0
Погуляйко не погодився вислухати всіх підприємців луцького ринку
Голова Водинської обласної державної адміністрації Юрій Погуляйко погодився поговорити лише з декількома підприємцями Центрального ринку.

Зустріч відбувається у п‘ятницю, 7 лютого, в стінах Волинської ОДА.

Нагадаємо, Юрій Погуляйко після розгрому частини Центрального ринку домовився з підприємцями про зустріч. Вона мала відбутися сьогодні о 8:30.

Декілька десятків підприємців прийшли у Волинську ОДА ще в 8:00. Голову облдержадміністрації вони чекали в холі. Юрій Погуляйко прийшов на роботу о 8:20 та всіх підприємців на розмову не пустив.

Так, близько п‘яти торговців ринку пішли розмовляти з чиновником, інші залишилися очікувати в холі.

Нагадаємо, вранці у середу, 5 лютого, перед засіданням виконавчого комітету підприємці прийшли під стіни Луцькради. Вони вимагали поспілкуватися з владою Луцька, аби почути пояснення щодо примусового знесення їхніх контейнерів.

Засідання виконкому, яке мало розпочатися в 9:00, так і не відбувалося. Підприємці не випускали з сесійної зали ні секретаря Луцькради Григорій Пустовіта, ні першого заступника міського голови Григорія Недопада, ні заступника Костянтина Петрочука.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Показали стан Центрального ринку в Луцьку після нічного погрому. ФОТО

Врешті, головний поліцейський Волині Петро Шпига заявив, що не допустить провокацій на Старому ринку. Заспокоївши підприємців словами, попросив розійтися.

Секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт для засобів масової інформації прокоментував примусовий демонтаж контейнерів на лівій частині Центрального ринку в Луцьку. Він запевнив, що оцінку діям муніципальної варти дасть слідство, яке зараз триває.

На сайті Луцької міської ради тим часом з'явилося повідомлення про те, що бездіяльність та неналежне виконання обов'язків поліції не дала завершити законний демонтаж частини ринку.

Натомість поліція Волині заявила, що Луцька міська рада не попереджала про демонтаж контенерів підприємців на Центральному ринку.

"У рамках досудового розслідування поліцейські встановили особи 29 громадян, котрі в темну пору доби в балаклавах здійснювали демонтаж на ринку. Їх доставили до відділу поліції, де встановили їхні анкетні дані та відібрали пояснення. Усі вони виявилися співробітниками муніципальної варти", – повідомили правоохоронці.

Після розмови з владою міста, підприємці Центрального ринку, яким вночі знесли контейнери та зіпсували товар, прийшли до департаменту муніципальної варти, аби зустрітися з головною муніципалкою Юлією Сиротинською. На охороні муніципали зазначили, що начальниця департаменту відсутня на робочому місці.

На наступний день на сторінці департаменту муніципалів у фейсбуці з'явилася інформація про нічний погром ринку. Муніципали заявили, що в балаклавах могли бути підприємці ринку, які, мовляв, заздалегідь готувались до провокацій.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «90-ті повернулися»: під Луцькрадою підприємці розгорнули плакати. ФОТО. ВІДЕО

У четвер, 6 лютого, перший заступник міського голови Григорій Недопад розказав, що підприємці Центрального ринку збирають торговців з інших ринків Волинської області, аби зманіпулювати і показати голові Волинської облдержадміністрації Юрію Погуляйку, скільки людей залишаться без роботи.

Більше того, Недопад припустив, що на мітинг під стінами міської ради луцькі підприємці для кількості натовпу могли привести тих же торговців з немісцеви
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні