17-річна дівчина зробила 30 пластичних операцій: її жодного разу не спитали про вік

0
-6
17-річна дівчина зробила 30 пластичних операцій: її жодного разу не спитали про вік
До 17 років "Сара" встигла витратити 15 тисяч фунтів (понад 19 тисяч доларів) на 30 косметичних операцій.

При цьому її жодного разу не попросили довести, що вона є повнолітньою. Про це пише ВВС Україна.

До цього Сара (це вигадане, а не справжнє ім'я) захворіла на анорексію і лікувалась від цього психічного розладу у спеціальній клініці.

Лікування було успішним, підлітку вдалося побороти нездорове ставлення до їжі. Проте незабаром виникла інша проблема: Сарі більше не подобалася її зовнішність, особливо ніс.

Мама Сари Мері каже: "Сара була поглинена думкою про те, що форма її носа далека від ідеалу, і що його треба виправити хірургічним шляхом".

За її словами, деякі клініки, куди зверталася Сара, намагалися переконати її в тому, що крім носа, їй також варто змінити форму губ за допомогою спеціальних ін'єкцій.

Сара не просила у батьків дозволу на такі процедури. Замість цього вона платила за операції їхніми кредитними картками через PayPal. При цьому вона всюди вказувала, що їй 20 років, але ніхто жодного разу не звернувся до неї з вимогою підтвердити цей факт.

Спочатку Сара відвідувала салони краси у своєму районі, але незабаром відкрила для себе спеціалізовані клініки в районі Гарлі-стріт (Лондон).

Вона з 16 років почала просити в батьків про операцію на носі, але ті відмовляли, вважаючи, що їй зарано про таке думати.

Одного разу чоловік Мері отримав рахунок за кредитною картою на суму 6,5 тисяч фунтів.

"Ми одразу зрозуміли, що вона зробила, - розповідає мама дівчини. - Виявилось, що на наступний день в неї була призначена операція зі зміни форми носа, вона благала нас дати на це згоду".

Клініка, в якій мала відбутися операція, має хорошу репутацію, і Мері з чоловіком зрештою пішли дівчині назустріч, погодившись на операцію.

Після операції Сара кілька днів почувалася щасливою, але згодом розчарувалася в результатах. Відтоді вона витратила ще 5 тисяч фунтів на інші косметичні процедури.

"Вона думала, що після операції почуватиметься інакше, - каже Мері. - Вона вважала, що причина усіх її неприємностей саме в цьому. Але справа була в іншому, і я думаю, саме тому їй стало ще гірше".

"Спочатку я була розлючена. Але тепер я розумію, що з нею щось не в порядку", - додає Мері.

Жінці та її чоловіку було дуже непросто зрозуміти, яким чином Сара, яка має серйозні психологічні проблеми, а також страждає на синдром Аспергера, змогла сплатити за всі ці косметичні процедури без необхідності підтвердити свій вік.

"Я вважаю, такі клініки повинні принаймні вимагати якийсь документ. Ви ж не можете купити в супермаркеті пляшку вина, не підтвердивши своє повноліття", - обурюється Мері.

Керолін Пейн із Британської асоціації косметичної і пластичної хірургії каже: "В цьому випадку йдеться про психічно не зовсім врівноважену дівчину, але її випадок підтверджує, що доступ до таких операцій занадто простий".

"Такі клініки мають вимагати підтвердження особи та віку. Я не вперше маю справу з подібними історіями і знаю, що такі проблеми є у всій галузі косметичної медицини".
Теги: здоров'я
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні