Помер протоієрей РПЦ, який закликав до війни з Україною

1
-6
Помер протоієрей РПЦ, який закликав до війни з Україною
Священник пішов з життя у віці 51 року.

У неділю, 26 січня, у віці 51 року пішов з життя колишній спікер Російської православної церкви та настоятель храму Феодора Студита на Нікітських воротах протоієрей Всеволод Чаплін. Про це повідомляє "Zik" з посиланням на російське інформаційне агентство "Інтерфакс".

"Все сталося приблизно о 16:30. Отець Всеволод сидів на лавці біля свого храму, коли йому раптом стало погано, він впав, і за 15 хвилин приїхали лікарі, які констатували смерть", - розповів прихожанин храму Феодора Студита Олександр Петрунько.

Згодом смерть священника підтвердив замісник керівника справами Московської патріархії єпископ Савва.

"Помер батько Всеволод Чаплін. Теж епоха. Царство небесне", - заявив він на своєму каналі в Telegram.

Наразі офіційно причина смерті священика не повідомляється. Втім, припускається, що він помер від астматичного приступу.

Довідка:
Всеволод Анатолійович Чаплін — священик Російської Православної Церкви, протоієрей; З 31 березня 2009 року по 24 грудня 2015 року займав посаду Голови Синодального відділу по взаємодії Церкви і суспільства Московського Патріархату. Член Громадської палати Російської Федерації з 24 вересня 2009 року по 17 червня 2017 року. Настоятель московського храму святого Феодора Студита у Нікітських воріт. Член громадської палати Союзної Держави Росії і Білорусі з липня 2017 року.

Він запам'ятався неприпустимими для священнослужителя заявами про українців, погрожував державі знищенням, а також закликав до окупації нових областей України. Особливо жорстко висловлювався про автокефальну церкву і Томосі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це йому карма прилетіла,за порушення божих заповідей!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні