--> Архієпископ Нафанаїл очолив богослужіння у кафедральному храмі Луцька | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Архієпископ Нафанаїл очолив богослужіння у кафедральному храмі Луцька

0
12
Архієпископ Нафанаїл очолив богослужіння у кафедральному храмі Луцька
У день Навечір’я Богоявлення архієпископ Нафанаїл звершив богослужіння та чин великого освячення водиу Свято-Покровському храмі Луцька.

Про це повідомляє пресслужб Волинської єпархії.

Його Високопреосвященству співслужили настоятель храму архімандрит Афанасій (Герман), завідуючий канцелярією єпархії архімандрит Паїсій (Хомич) та клірики Свято-Покровського храму.

Під час Літургії була піднесена посилена молитва про мир в Україні та про єдність Православної Церкви.

Після завершення Літургії архієпископ Нафанаїл очолив чин великого освячення води і окропив усіх присутніх великою агіасмою під спів тропаря свята Богоявлення.

Наприкінці богослужіння архіпастир привітав паству з днем Навечір’я Богоявлення.

У день Навечір’я Богоявлення, після Літургії, в усіх храмах здійснюється Велике освячення води. Водосвяття називається Великим через особливу урочистість обряду, наскрізь пройнятого спогадом євангельських подій, що стали не тільки прообразом таємничого омивання гріхів, але і дійсним освяченням самого єства води через занурення в неї Бога у плоті. Вода ця називається великою агіасмою (з давньогрецької – святиня). Під впливом Єрусалимського статуту, з 11 – 12 століття водосвяття відбувається два рази – і у святвечір, і безпосередньо у день свята Богоявлення. Освячення в обидва дні проходить однаковим чином, тому вода, освячена у ці дні, нічим не відрізняється.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
12

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні