--> Церква не благословляє купання на Водохреща, – луцький священник | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Церква не благословляє купання на Водохреща, – луцький священник

0
1
Церква не благословляє купання на Водохреща, – луцький священник
Луцький священник каже, що немає жодної біблійної рекомендації, де говорилося б про те, що на свято Водохреща християни повинні пірнати у воду.

Про це розповів голова прес-служби у Волинській єпархії УПЦ Віктор Аніпко, передає ІА "Конкурент".

Священник зауважує, що церква не забороняє купатися у цей день, але й не благословляє. Каже, що Водохреще ще називають Богоявленням, адже саме в цей день багато років тому з’явилася Свята Трійця.

"Найголовніше це те, чому людина занурюється у воду. Люди думають, що пірнули, і гріхи їхні прощені, що залишаться там, у воді. За останні роки все більше і більше людей пірнає. Але щоб воно поєднувалося з іменем Христа, а не робилося для того, щоб довести собі чи іншим, що я, мовляв, можу це зробити. Чи щоб перевірити свою силу волі. Якщо пірнути, потім випити чи закурити, то краще не купатися", – розповідає Віктор Аніпко.

Наголошує, що якщо поєднувати духовне життя із зануренням, це людині зайвий раз нагадує про те, що треба бути чистим душею, бо хрещенська вода, перш за все, – свята.

"Гріха в купанні немає, але то й невелика і не головна чеснота. Набагато головніше у цей день відвідати храм, помолитися і взяти святу воду", – вважає Віктор Аніпко.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні