Як не віддати гроші аферистам, купуючи в інтернеті: поради волинських патрульних

0
1
Як не віддати гроші аферистам, купуючи в інтернеті: поради волинських патрульних
Волинянам розповіли, як уберегтися від шахрайств в інтернеті.

Про це повідомляє пресслужба патрульної поліції Волині.

"Купівля в інтернеті – один з найпоширеніших видів шахрайств. Далі йдуть: продаж в інтернеті, віруси-шифрувальники та інші шкідливі програми, інтернет-жебрацтво, виграш в інтернеті. Чи не щодня патрульні отримують виклики про ці та інші види інтернет-шахрайств. У таких випадках відбирається заява і передається далі на компетентний орган Нацполіції", – йдеться у дописі.

Як зазначають патрульні, покупців приваблює більший вибір та менша ціна. Людина замовляє товар, перераховує гроші на картку, а потім продавець зникає, і гроші теж.

Як же вберегтись від такого шахрайства?

Потрібно купувати речі тільки на перевірених сайтах та у перевірених продавців. І ніколи не варто повністю оплачувати товар або робити передоплату.

Продаючи щось в інтернеті, ви теж можете стати жертвою шахраїв. Вони під виглядом покупця, який хоче заплатити за товар, крадуть дані вашої картки, які допоможуть поцупити гроші з неї.

Ніколи не повідомляйте PIN-код та код для покупок на звороті CVV2/CVC2. Також не можна говорити термін дії картки.

Якщо ви бажаєте, щоб вам перерахували кошти, то можна сказати лише номер картки та ваше прізвище. А якщо вас просять назвати ще щось, то одразу говоріть, що повідомите поліцію: шахрай сам кине слухавку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні