Священник розповів, чи всі висповідані гріхи прощаються

0
3
Священник розповів, чи всі висповідані гріхи прощаються
У священника запитали, чи всі сказані на сповіді гріхи прощаються.

Відповів на це питання протоієрей Володимир Долгих, передає сайт СПЖ.

Текст подаємо без змін:

«Відповідь хотілося б почати з попередження бути пильним, щоб не скотитися до формалізації сповіді. Сповідь – це не юридична дія, де від винуватця потрібне просте визнання своєї провини, вона повинна бути нерозривно пов'язана з покаянням. Покаяння ж в перекладі з грецької (μετάνοια) означає «зміна розуму», тобто якісна зміна зовнішнього і внутрішнього життя людини.

Зрозуміло, що через духовне збідніння у нас далеко не завжди виходить зробити скільки можна радикальні зміни у своєму духовному житті, але з іншого боку, без старанності, праці, сліз і постійної роботи над собою про прощення гріхів не може бути й мови.

Сповідь – це таїнство, в якому щиро кається грішник, за милосердям Божим, перед обличчям священика і силою Господньої благодаті очищає свою душу від пороків і гріховної нечистоти.

Таким чином, відповідаючи на поставлене запитання, слід сказати:

– «Так» – всі висповідані гріхи прощаються тому, хто щиро кається, ... і

– «Ні» – озвучені на сповіді гріхи не прощаються, якщо людина ставитися до цього таїнства як до формальності і ніяк не збирається міняти своє життя. Більш того, при такому розташуванні вона грішить ще більше».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні