Бойовики так званої «ЛНР» зайняли сотню метрів українського берега в Станиці Луганській

3
1
Бойовики так званої «ЛНР» зайняли сотню метрів українського берега в Станиці Луганській
Кілька місяців тому представники так званої "ЛНР" перейшли міст у Станиці Луганській.

Під виглядом СЦКК (Спільного центру з контролю та координації припинення вогню) чергують на підконтрольному Україні березі. Про це повідомляє УНН .

“Кілька місяців тому представники так званої „ЛНР“ перейшли міст у Станиці Луганській й під виглядом СЦКК чергують фактично на підконтрольному Україні березі. Вони без зброї, але в російському камуфляжі, роблять зауваження й знімають тих, хто переходить міст”, — повідомили у ЗМІ.

Також зазначається, що міст є стратегічним, адже через нього проходить єдиний на Луганщині шлях з невизнаної “ЛНР” на підконтрольну Україні територію, де діє українська влада і виплачують пенсії.

“За Мінськими угодами, лінія розмежування тут проходить через середину річки Сіверський Донець, а відповідно — і через середину мосту. У 2015 році частина цього мосту була підірвана. А п’ять місяців тому тут розвели війська й почали ремонт зруйнованої ділянки. Відремонтована секція перебуває ще над українським берегом. Далі міст проходить над Сіверським Донцем й виходить вже на контрольовану „ЛНР“ територію”, — зазначили в ЗМІ.

Вказано, що коли влітку від мосту відвели війська і він став нейтральною територією — на ньому залишилися офіцери з української частини СЦКК і представники самопроголошеної “ЛНР” — під виглядом тієї ж СЦКК.

“Однак Україна не визнає її „ЛНРівську“ частину з грудня 2017 року, коли звідти вийшли російські офіцери. Утім, це не зупиняє „представників ЛНР у СЦКК“ від того, щоб проводити огляд на нейтральній частині мосту. Навіть більше, перебувають вони не в центрі мосту, а одразу біля відремонтованої ділянки, яка знаходиться на правому, „українському“ березі. Таким чином „ЛНР“ фактично пересунули лінію розмежування десь на 100 метрів і мають символічну присутність на іншому березі Сіверського Донця”, — додали у ЗМІ.

Також зазначається, що представники “ЛНР” ходять в камуфляжі російського зразка й синіх касках “СЦКК”, спостерігають за потоком людей й час від часу щось говорять у рації. Вони можуть робити зауваження людям, що перетинають міст, вимагати якісь документи і “дозволи ЛНР” та забороняти зйомку на своїй частині.

Вказано, що впродовж дня міст в Станиці Луганській перетинають більше 10 тис. людей в обидві сторони. Переважна більшість — це жителі непідконтрольних територій, які їдуть за пенсіями чи до банкоматів, й одразу ж повертаються.
Теги: бойовики
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
і довго ще Україна буде кормити тих сєпарів ?
Відповісти
Хай сивуха на мості банкомати зеленки поставить, жаліючи окупантів кацапії.
Тільки заправлять банкомати зелёными шмарклями, а не грошима налогоплатників України. (в статті неіснуюча "лнр" використовується як визнане утворення!)
Відповісти
Дякую ЗЕ-команді.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні