На подвір’ї монастиря у Тернопільській області знайшли скарб зі старими монетами

0
-3
На подвір’ї монастиря у Тернопільській області знайшли скарб зі старими монетами
Будівельники натрапили на скарб польських монет у Збаражі на Тернопільщині. Проводили земляні роботи на території монастиря.

"Під час земляних робіт на території двору монастиря Бернардинів у Збаражі на глибині 1 м виявили скляну посудину, наповнену монетами Республіки Польща міжвоєнного періоду 1923-1939-х. Вага знайденого скарбу становить 6 кг і складається з монет номіналом від 1 гроша до 1 злотого", - повідомили на сторінці Національного заповіднику "Замки Тернопілля" у "Фейсбуці".

Ймовірно, гроші сховали у розпал Другої світової війни й повернутись за ними уже не змогли. Особливої цінності вони не мають. У колекціонерів коштують від 2 грн до 2 тис. грн.

Знахідку планують включити до запасників заповідника.

Унікальну колекцію з 2,8 тис. золотих і срібних монет знайшли у приватному будинку міста Кестхей, Угорщина. Під час Другої світової війни на його місці знаходилось єврейське гетто.

Новий власник будинку натрапив на скарб випадково під час підвальних робіт. Дослідники впевнені, їх заховав власник-єврей, якого пізніше депортували до нацистського табору смерті 1944-го.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні