Продавцям луцького «Привозу» пригрозили спалити контейнери

0
-6
Продавцям луцького «Привозу» пригрозили спалити контейнери
Продавцям та підприємцям луцького ринку «Привіз» пригрозили спалити чи викинути контейнери.

Про це стало відомо у четвер, 1 серпня, на зустрічі влади Луцька із продавцями та підприємцями ринку «Привіз».

Під час обговорення продавці розповіли, що вранці вони вийшли на роботу. Пан Олександр Башкаленко, який напередодні сказав їм покинути територію, був на ринку.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «У мене п’ятеро дітей, яких не буде за що годувати», – підприємець луцького ринку

Підприємиця ринку розповіла, що вранці продавці як завше прийшли на роботу.

«Нам сказали сьогодні до 15:00 покинути територію. Інакше вони не відповідають, чи згорять наші контейнери чи їх хтось вивезе. Сказали, що завтра ринок буде закритий. І куди нам йти? Стояти під воротами чи до вас під міську раду? Нас приїжджає з села 120 людей в день, дітей за що годувати», – виступила підприємиця.
Нагадаємо, у Луцьку з 1 серпня планують закрити ринок «Привіз». На його місці хочуть збудувати торгівельний центр.

Цікаво, що засновниками підприємства «Екопрод», яке є власником «Привозу», за даними держреєстру юридичних осіб, є ексголова ОДА Олександр Башкаленко та його дружина Людмила Башкаленко.

Також нагадаємо, що колишній «регіонал» Олександр Башкаленко нині балотується у Верховну Раду України за списком партії «Опозиційна платформа – За життя» (№ 45 у списку).

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Що зробили в Луцькраді, щоб не виганяти продавців ринку «Привіз»

До слова, на минулій сесії ради виступила продавчиня ринку «Привіз» Ніна Мисковець. Вона розповіла, що їй сказали виселитися з території ринку до 1 серпня, втім, куди йти і що робити далі – вона не знає.

«Нам сказали виселятися, але я не знаю куди. Я торгую в магазині площею 12 квадратних метрів. Якщо виселятися, то треба брати кран і все вивозити: морозилки, холодильники тощо. Я звернулася в міську раду, аби залишили чи дали мені місце, але поки нічого неясно», – виступила Ніна Мисковець.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У Луцькраді вирішують долю продавців ринку, який хочуть закрити

Нагадаємо, вчора, 31 липня, продавці та підприємці ринку «Привіз» прийшли «атакувати» Луцьку міську раду, адже вже завтра, 1 серпня, їх виженуть з робочих місць.

Перед початком сесії виступив житель Привокзального району, який розповів, що мешканці району – це переважно люди похилого віку. Їм, за словами лучанина, важко підійматися сходами, аби дійти до Варшавського ринку, щоб придбати продукти.

Заступник Луцького міського голови Костянтин Петрочук розповів, що представники влади спілкувалися з Олександром Башкаленком.
Так, ексголова Волинської ОДА, підприємець Олександр Башкаленко, який планує звести торговий центр на місці нинішнього ринку «Привіз», пообіцяв забезпечити підприємцям 400 м² для ведення торгівлі.

«Крім цього, на Центральному ринку їм можуть виділити 200 квадратів. Управління земельних ресурсів проводить роботу по пошуку вільних ділянок в районі Привокзального району», – сказав Петрочук.
Після того, як депутати не знайшли спільної мови з представниками ринку, продавці та підприємці заблокували вихід із сесійної зали. Секретар Луцькради Григорій Пустовіт запросив представників «Привозу» на обговорення сьогодні, 1 серпня, до міськради.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні