У Луцькраді вирішують долю продавців ринку, який хочуть закрити

0
3
У Луцькраді вирішують долю продавців ринку, який хочуть закрити
У Луцьку продавці просять не закривати ринок «Привіз».

Про це йшлося 26 липня під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження, пише ІА Волинські новини.

Оксана Корнелюк зазначила, що торгує на ринку понад вісім років. Вона розповіла, що ринком ніхто не займався.

«Місяць тому нам заявили, що ми маємо покинути ринок, адже там має бути реконструкція. Ринок існує 20 років, але по документах його немає. Ми, як мешканці міста та жителі прилеглих сіл, наполягаємо, щоб його не закривали. На ньому торгує дуже багато людей. Цей ринок важливий для стареньких людей, які живуть поруч, адже саме тут вони можуть купити продукти дешево», - зазначила жінка.

Заступник міського голови Костянтин Петрочук, своєю чергою, поінформував, що зміни цільового призначення ділянки, на якій розташовані торгові ряди, не відбувалася: цільове призначення в 2011 році було – землі житлової та громадської забудови, на якій були розташовані торгові ряди, у 2018 було присвоєно статус землі для обслуговування будівель торгівлі, однак в дужках зазначено, що це землі житлової та громадської забудови.

«На сьогодні підприємець, який орендував цю землю, не хоче обслуговувати торгові ряди. Наразі там видані містобудівні умови на облаштування будівель для продажу торгових матеріалів. Я показував ці документи підприємцям», - каже Костянтин Петрочук та додає, що раніше сесія затверджувала план території, що передбачає будівництво торгового центру.

Депутат Павло Данильчук наголосив, що зараз невідомо, чи «Привіз» мав статус ринку.

«Ми, як депутати міської ради, продовжили оренду на 10 років на обслуговування ринку, будівництво торгового центру – зовсім інше», - зазначив обранець громади та запропонував розірвати договір оренди з підприємцем та віддати землю в оренду КП «Луцькі ринки».

Натомість начальник управління містобудування та архітектури міськради Веніамін Туз відзначив, що жодних підстав не видати містобудівні умови в управління не було, адже всі документи були в порядку. З його слів, там планується будівництво двоповерхового торгового центру.

Члени комісії вирішили вивчити документи, аби знайти можливість залишитися підприємцям на ринку.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні