У Луцькраді розказали, як продавцям «Привозу» повернути робочі місця

0
4
У Луцькраді розказали, як продавцям «Привозу» повернути робочі місця
Директор КП «Луцькі ринки» розповів, що потрібно робити продавцям та підприємцям ринку «Привіз», аби повернути свої робочі місця.

Про це стало відомо у четвер, 1 серпня, на зустрічі влади Луцька із продавцями та підприємцями ринку «Привіз».

Нагадаємо, продавці та підприємці ринку «Привіз» розповіли, що сьогодні їм сказали до 15:00 забрати речі з робочих місць. Вночі на ринку не працює охоронець, а відтак торговці бояться, що їх контейнери можуть спали.

Директор КП «Луцькі ринки» Ігор Корольчук виступив із пропозицією, аби підприємці знайшли серед торговців людину, яка хоча б трохи знає право.

«Вам треба створити ініціативну групу, найняти адвоката і відстоювати свої права в суді. Візьміть депутата з міської ради, сядьте й вирішіть щось. Тоді з рішенням суду ці ділянки передадуть КП «Луцькі ринки», – сказав Корольчук.

Натомість депутат Микола Федік сказав, що Луцька міська рада мусить допомогти підприємцям та продавцям, бо депутати причетні до ситуації, яка склалася.

«Нам треба об’єднатися і знайти способи розірвати договори. Це буде комплексний тиск на Башкаленка. У мене складається враження, що дні шукають – чому можна розірвати договір, інші – навпаки», – виступив Федік.

Нагадаємо, у Луцьку з 1 серпня планують закрити ринок «Привіз». На його місці хочуть збудувати торгівельний центр.

Цікаво, що засновниками підприємства «Екопрод», яке є власником «Привозу», за даними держреєстру юридичних осіб, є ексголова ОДА Олександр Башкаленко та його дружина Людмила Башкаленко.

Також нагадаємо, що колишній «регіонал» Олександр Башкаленко нині балотується у Верховну Раду України за списком партії «Опозиційна платформа – За життя» (№ 45 у списку).

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Що зробили в Луцькраді, щоб не виганяти продавців ринку «Привіз»


До слова, на минулій сесії ради виступила продавчиня ринку «Привіз» Ніна Мисковець. Вона розповіла, що їй сказали виселитися з території ринку до 1 серпня, втім, куди йти і що робити далі – вона не знає.

«Нам сказали виселятися, але я не знаю куди. Я торгую в магазині площею 12 квадратних метрів. Якщо виселятися, то треба брати кран і все вивозити: морозилки, холодильники тощо. Я звернулася в міську раду, аби залишили чи дали мені місце, але поки нічого неясно», – виступила Ніна Мисковець.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У Луцькраді вирішують долю продавців ринку, який хочуть закрити

Нагадаємо, вчора, 31 липня, продавці та підприємці ринку «Привіз» прийшли «атакувати» Луцьку міську раду, адже вже завтра, 1 серпня, їх виженуть з робочих місць.

Перед початком сесії виступив житель Привокзального району, який розповів, що мешканці району – це переважно люди похилого віку. Їм, за словами лучанина, важко підійматися сходами, аби дійти до Варшавського ринку, щоб придбати продукти.

Заступник Луцького міського голови Костянтин Петрочук розповів, що представники влади спілкувалися з Олександром Башкаленком.

Так, ексголова Волинської ОДА, підприємець Олександр Башкаленко, який планує звести торговий центр на місці нинішнього ринку «Привіз», пообіцяв забезпечити підприємцям 400 м² для ведення торгівлі.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «У мене п’ятеро дітей, яких не буде за що годувати», – підприємець луцького ринку

«Крім цього, на Центральному ринку їм можуть виділити 200 квадратів. Управління земельних ресурсів проводить роботу по пошуку вільних ділянок в районі Привокзального району», – сказав Петрочук.
Після того, як депутати не знайшли спільної мови з представниками ринку, продавці та підприємці заблокували вихід із сесійної зали. Секретар Луцькради Григорій Пустовіт запросив представників «Привозу» на обговорення сьогодні, 1 серпня, до міськради.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні