ЦВК завершила підрахунок: відомий персональний склад нового парламенту

0
-2
ЦВК завершила підрахунок: відомий персональний склад нового парламенту
Центральна виборча комісія (ЦВК) опрацювала 100% електронних протоколів. До Верховної Ради України проходять за списками кандидати від п'яти партій.

Дані оприлюднені на офіційному сайті ЦВК.

За результатами підрахунку голосів, партія «Слуга народу» набрала – 43,16%, «Опозиційна платформа – За життя»13,05%, «Батьківщина»8,18%, «Європейська солідарність»8,10%, «Голос»5,82%.

Ці партії подолали 5-відсотковий прохідний бар’єр, відтак матимуть своїх представників у Раді за партійними списками.

Інші політичні сили показали такі результати: Радикальна партія Олега Ляшка – 4,01%, «Сила і Честь» – 3,82, «Опозиційний блок» – 3,03%, «Українська стратегія Гройсмана» – 2,41%, «Партія Шарія» – 2,23%, ВО «Свобода» – 2,15%, «Громадянська позиція» – 1,04%.

Менш ніж 1% електоральної підтримки здобули: Партія зелених України – 0,66%, «Об'єднання «Самопоміч» – 0,62%, Аграрна партія України – 0,51%, «Рух нових сил Михайла Саакашвілі» – 0,46%, «Сила людей» – 0,19%, «Сила права» – 0,14%, «Соціальна справедливість» – 0,11%, «Патріот» – 0,11%, «Незалежність» – 0,05%, ВО «Факел» – 0,05%.

Клікніть для збільшення
Клікніть для збільшення
Клікніть для збільшення
Клікніть для збільшення


Інтернет-видання «Українська правда» створило програму, яка автоматично визначає, скільки представників тієї чи іншої партії буде у Верховній Раді залежно від результату політсили на виборах.

За даними «Української правди», за списками від «Слуги народу» в парламент проходять 124 кандидати, від «Опозиційної платформи – За життя» – 37, від ВО «Батьківщина» – 24, від «Європейської солідарності» – 23, від «Голосу» – 17.

Серед обраних – керівник волинського штабу «Слуги народу», організатор «Ліги сміху» й завідувач клубу Підгайцівської сільської ради Луцького району 38-річний Валерій Стернійчук (його номер у списку – 46).

Ще одним волинянином, обраним до Ради 9-го скликання за партійним списком, став Олександр Колтунович. Він – науковий співробітник відділу земельних відносин та природокористування Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» Національної академії аграрних наук України, проживає в м. Луцьку (№22 у списку партії «Опозиціна платформа – За життя»).

У мажоритарних округах перемогли 130 кандидатів від «Слуги народу», з них у 20-му виборчому окрузі – лучанин В'ячеслав Рубльов.

Пропрезидентська партія одноосібно матиме парламентську більшість із 254 депутатів (при необхідних 226).

Другою за чисельністю буде фракція «Опозиційної платформи – За життя». У неї – 43 депутатські мандати (з них 6 – мажоритарники).

По два мажоритарні депутати приєднаються до фракцій ВО «Батьківщина» і «Європейська солідарність». Відтак у «Батьківщині» буде 26 нардепів, у «ЄС»25.

На мажоритарних округах перемогли 3 кандидати від «Голосу», тож фракція цієї партії налічуватиме 20 чоловік.

Від інших партій у Раду по мажоритарних округах пройшли 10 кандидатів, з них 6 – від «Опозиційного блоку», який не подолав виборчого бар'єру.

По одному депутату в парламенті 9-го скликання матимуть партії «Самопоміч», «Єдиний центр», «Свобода» і «Біла церква разом».

Крім них, у Верховній Раді засідатимуть 46 депутатів, які балотувалися шляхом самовисування, з них чотири – від Волині: Ігор Гузь, Степан Івахів, Ігор Палиця, Ірина Констанкевич.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні