--> Патрульна з Ковеля отримала бронзу на чемпіонаті України з рогейну | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Патрульна з Ковеля отримала бронзу на чемпіонаті України з рогейну

0
16
Патрульна  з Ковеля отримала бронзу на чемпіонаті України з рогейну
Ковельська патрульна отримала бронзу на чемпіонаті України з рогейну.

Про це повідомляють патрульні на своїй сторінці у «Фейсбук».

Чемпіонат України зі спортивного орієнтування – рогейну – відбувся 16-20 травня у Чернівецькій області. 23-річна поліцейська з Ковеля, тендітна та сильна Ірина Зінчук, пройшла 76 кілометрів за 17 годин 50 хвилин, посівши третє місце.

Ірина займається спортивним орієнтуванням майже 9 років, є кандидаткою в майстри спорту України.

«Спортивне орієнтування подобається тим, що тут поєднуються і фізична сила, і розумова діяльність, адже успішність в першу чергу залежить від планування маршруту руху. В основному раніше бігала дистанції до 10 кілометрів, але захотілось спробувати свої сили у чомусь складнішому, де потрібно докласти максимум зусиль, хочеться все далі і далі розвиватися. У лютому я в складі команди із подругою брали участь в екстремальних туристичних змаганнях «Доброволець», де посіли 6 місце серед 64 команд, причому змагались нарівні з чоловічими командами, і подолали 61 кілометр за 9 год 15 хвилин», — захопливо розповідає про спорт патрульна Ірина Зінчук.

Рогейн — це командний вид спорту, який поєднує у собі стратегію та тактику, навігацію на пересіченій місцевості та фізичну витривалість.

Змагання відбувались на гірській місцевості, у Чернівецькій області, поблизу смт. Берегомет. Участь взяли близько 90 людей різних вікових категорій з усіх куточків України. За 24 години потрібно зібрати якнайбільше балів, які нараховуються за знаходження контрольних пунктів, кожен з яких має різну вартість, зазвичай, від 3 до 9 балів.

«Стартували о 12 годині дня, була сонячна погода, але ми знали, що за кілька годин нас очікують дощі із грозами. І справді, гроза тривала близько 3 годин, це, звичайно, ускладнило наш маршрут, але нас не зупинило. Весь час доводилось переходити гірські річки, болота, підійматись та спускатись із крутих спусків гір, йти крізь густі тумани, і цілу ніч рухатися швидко, не зупиняючись, оскільки температура повітря на ніч знижувалась. І ось зустрічаємо світанок, і за годину ми фінішуємо, адже вже була пройдена вся запланована дистанція. Дуже задоволена результатом!», — поділилась спортсменка враженнями.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
16

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні