Екс-поліцейського, який п’яним скоїв на Волині смертельну автоаварію, засудили на три з половиною роки

1
3
Екс-поліцейського, який п’яним скоїв на Волині смертельну автоаварію, засудили на три з половиною роки
Три з половиною роки за ґратами призначив суд винуватцю смертельної автоаварії і по 220 тис. грн компенсації двом із чотирьох постраждалих.

Таким є вирок Іваничівського районного суду колишньому працівнику Нововолинського відділення поліції Ігорю Зінькову, пише інтернет-видання «Радар».

У неробочий час біля магазину «Вепр» у Нововолинську 24 листопада 2017 р. він виїхав на зустрічну смугу, де скоїв смертельний наїзд на водія «Лади» Віталія Павлюка.

У машині Зінькова були пасажири – його колеги з поліції. Двоє з них дістали серйозні ушкодження, як і він сам.

Доки вирок не набуде чинності (а на оскарження – місяць), винуватець ДТП перебуватиме на волі.

В судовому засіданні обвинувачений визнав себе повністю винуватим та показав, що зранку він, звільнившись після нічного чергування оперуповноваженого Нововолинського ВП ГУ НП у Волинській області, мав вихідний. В цей день він був у гаражі та займався ремонтом свого автомобіля. Оскільки полагодити авто йому не вдалося, він випив алкоголю, а саме 300-400 грамів горілки.

Після цього сів за кермо автомобіля марки «BMW-3» та поїхав на вул. Шахтарську, що у м. Нововолинську, де біля магазину «Смак» побачив своїх знайомих – працівників поліції, яким запропонував їх підвезти.

Колеги сіли у його автомобіль.

Під’їжджаючи до перехрестя вулиць Св. Володимира та Шатарська в Нововолинську, водій побачив, що на світлофорі горить зелений сигнал, він пришвидшив рух, щоб встигнути проїхати.

Побачиваши, що на полосі його руху, перед світлофором знаходяться кілька автомобілів, вирішив їх об’їхати по зустрічній смузі руху. Виїхавши туди, продовжив рух.

У той час назустріч йому виїхав автомобіль ВАЗ-1117 під керуванням Аіталія Павлюка.

Відбулося зіткнення. Одразу після нього обвинувачений відчув різкий біль в ногах, побачив, що пасажири його автомобіля живі, сказав їм іти в лікарню та повідомив їм, що з ним усе добре.

Самостійно з автомобіля вийти він не міг, оскільки був у ньому затиснутий. Певний час його з автомобіля діставали рятувальники за допомогою спецзасобів, а звільнивши, відправили його у лікарню, де в подальшому він був затриманий працівниками поліції. Автомобілем керував зі швидкістю більше 80 км/год.

«Суд вважає, що своїми необережними діями, які виразились в порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесні ушкодження, спричинило потерпілому тяжкі тілесні ушкодження та спричинили смерть потерпілого, обвинувачений вчинив кримінальні правопорушення, передбачені ч. 1 та ч. 2 ст. 286 КК України», – йдеться у вироку.

Суд врахував щире каяття обвинуваченого та добровільне часткове відшкодування завданої шкоди.

Обставиною, яка обтяжує покарання, суд назвав вчинення обвинуваченим кримінальних правопорушень у стані алкогольного сп’яніння.

Суд враховував особу обвинуваченого, який є особою молодого віку, раніше не судимий, вперше притягується до кримінальної відповідальності, вчинив необережні злочини, свою вину у вчиненні яких визнав повністю, щиро розкаявся у вчиненому, повністю відшкодував збитки двом потерпілим та частково відшкодував збитки двом іншим потерпілим, проживає зі своїм батьком, пенсіонером та інвалідом ІІ групи, який хворіє на ряд тяжких захворювань та потребує стороннього догляду та допомоги, працює.

Суд також взяв до уваги те, що в обвинуваченого померла 50-річна мати.

Також суд враховував виключно позитивну характеристику обвинуваченого з попереднього та теперішнього місця роботи, а також з місця його проживання, наявність у нього рідньої сестри, яка навчається на денній формі навчання та не працює, у зв’язку з чим потребує його матеріальної допомоги.

Суд дійшов висновку, що виправлення та перевиховання обвинуваченого неможливе без ізоляції його від суспільства і призначив покарання – позбавлення волі на строк 3 (три) роки 6 (шість) місяців з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 (три) роки.

Місце, де трапилася смертельна автоаварія
Місце, де трапилася смертельна автоаварія

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бог йому суддя..Але я хочу сказати про інше.от написано про обвинуваченого:і доглядає за батьком інвалідом,і сестрі треба допомагати і взагалі ніби хлопчина не поганий,але...чому ж ви всі ,оті що сідають п.яні за кермо і летять кудись на великих швидкостях і роблять дтп із загиблими не думаєте про своїх батьків і сестер сідаючи в авто??навіщо це все??і це не лише цієї справи стосується.потім наробите дурниць і починаєте плакатися в суді(тато хворий,немає кому допомогти,я один допомагаю і т.д.)..випив 400 грам горілки ,сів за руль,летів на швидкості..все -вбивця!!колеги теж "красавци",не зупинили його,щоб не поїхав,а разом сіли і погналися всі,бо ми ж мєнти,нам все пофіг!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні