Від ускладнень кору помер 18-річний студент

0
-5
Від ускладнень кору помер 18-річний студент
У Вінниці від ускладнень кору помер 18-річний студент-медик.

Свої останні 4 дні хлопець лежав під апаратом штучної вентиляції легень у реанімації, пише "УНІАН".

11 лютого у Вінниці прощалися зі студентом медуніверситету 18-річним Сергієм Бутенком, який 9 лютого помер від ускладнень кору.

"Перед Новим Роком Сергій захворів на мононуклеоз. Він вилікувався, але мав дуже ослаблений імунітет. Саме це і стало причиною, що він підчепив кір і його вдруге госпіталізували в лікарню. Хоча був двічі щеплений від кору і не підлягав ревакцинації", - розповів декан медичного факультету №1 Вінницького медуніверситету Юрій Шевчук.

Сергій Бутенко останні 4 дні лежав під апаратом штучної вентиляції легень в реанімації першої міської інфекційної лікарні.

"Інфекція мононуклеозу насідала на інфекцію кору. Двічі на день збирали консиліум найкращих лікарів. Та в останні дні надії врятувати його не залишилося. Почала прогресувати пневмонія. Антибіотики не допомагали. Легені вимкнулися. Тканина легень абсолютно набрякла і перестав відбуватися газообмін. Сергій боровся до останнього. Я коли до нього заходив у реанімацію, то він кивав, що все добре. Пальцем пояснив, що бореться. Але ми його втратили", - говорить професор.

Сергій Бутенко навчався на 2 курсі медичного факультету №1 "лікувальна справа" Вінницького медичного університету.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні