«Поляна зближує людей», – ТОП-10 дотепних висловів волинян у 2018 році

0
-7
«Поляна зближує людей», – ТОП-10 дотепних висловів волинян у 2018 році
Красномовні волиняни не скупилися на слова у 2018 році, а цитата, як то кажуть, – мудрість в одному реченні. (Ну, або не зовсім мудрість, але судити вже вам.) Деякі з них настільки припали до душі людям, що вже встигли стати афоризмами.

І депутати, і священики у 2018-му за словами в кишеню не лізли (ну, впринципі, як і завжди), але ми вирішили вибрати найдотепніші вислови народних діячів Волинської області із сотні тих, які з’являлися впродовж року у стрічці новин.


1. «Я вам не «мальчик по визову», – звернувся голова ОДА Олександр Савченко до «євробляхарів».

«Я запросив ініціативну групу людей, що зараз на пунктах пропуску. Вони не приїхали. Натомість забажали, щоб я приїхав до них. Я вам не «мальчик по визову», однак поїду, якщо буде конструктив», – сказав у коментарі інтернет-виданню «Волинь24» голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко.



2. Почесне друге місце посідає митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Ну, дуже вже припала до душі його щирість із висловом «поляна зближує людей». Такою була його відповідь на запитання однієї з журналісток про те, які стосунки у нього з представниками інших конфесій на прес-конференції за підсумкими Об’єднавчого собору в Києві.



3. «І не в заваді всяке там лайно», – цитата з вірша новообраного очільника волинської «Солідарності» Івана Мирки, яку можна назвати життєвим кредом вчорашнього громадського активіста, чиновника, а нині партійного лідера.

«Гребу, поки хватає сили, безстрашно при нагодійду на дно.
Моє життя, ти безкінечно миле, і не в заваді всяке там лайно».



4. «Краще лопату в руки візьми, ніж з прапором бігати», – заявив відомий луцький архітектор Андрош Бідзіля.

Так бурхливо він розкритикував активістів, які не давали будівельникам та історикам провести необхідні роботи за адресою: Кафедральна, 13 у Луцьку. Вони були проти будівництва там, казали, що на ділянці є залишки старовинної будівлі нібито ХV століття.

«Біля мого офісу не раз бігали з плакатами. Так і хочеться запитати: шановні, а за які гроші ви живете? Тобі проплатили, й ти бігаєш. Краще лопату в руки візьми, ніж з прапором бігати. Щось роби, якусь корисну справу. Прапором будь-хто може махати. Що таке демократія? Це не заважай іншим. Можна все, але не заважай іншим. Ми будемо тебе обпльовувати, а ти відмивайся – це не демократія», – сказав Бідзіля.



5. «Погана дорога – це коли ти їдеш з іноземцем, і тобі соромно», – сказав Сергій Шараєвський, директор продакшн-студії «ПравдаPRO» та досвідчений автомобіліст.

«Посадити до себе в автомобіль іноземця, їхати і розуміти, що тобі соромно. У мене було таке. Я їжджу, і, здається, нормальна дорога. А був зі мною колега з Великобританії, він нічого не говорив, але я десь хребтом розумів, що щось не так. Мені було соромно. Я розумію, що не те в нас. Якщо машину трясе, немає розмітки, об’їжджаєш ями…На фоні інших міст у Луцькуще нормальні дороги. На фоні Польщі – у нас погані дороги», – сміючись, розповів лучанин.



6. «Їду, щоб із жінкою не сваритись», – фраза луцького таксиста Андрія Круковця, яка вилетіла з його уст під час розповіді про свою нелегку роботу.

«Коли народився син, він через кожні 3 години сну прокидався і плакав. Пам’ятаю, як я не міг виспатись вдома, тому брав авто і їхав з дому геть. Бувало й таке, що їхав з дому, щоб із жінкою не сваритись, хоч ми нечасто конфліктуємо», – сказав Андрій.



7. «Почуття гумору є навіть у найбільш сумних і «відбитих», – лігасміхівець із команди «Ніколь Кідман» Альберт Лалаян ділився відвертостями із лучанами на сайті «Волинь24.Life».

«Я вважаю, що у всіх людей є почуття гумору, навіть у найбільш сумних і найбільш «відбитих». Воно просто у всіх своєрідне. Якщо розповісти один жарт для двадцяти осіб, то стовідсотково п’ятеро із них стверджуватиме, що це не смішно, десятеро скаже, що дуже смішно, інші троє не зрозуміють, ще двоє зрозуміють, і саме тому їм не буде смішно. Якщо хтось не розуміє вашого гумору, тоді ваш гумор не для цієї людини», – стверджує гуморист.



8. «Ти потонеш, або тебе зжеруть», – волинянка Міла Чернишева говорила про шоу-бізнес у Європі.

Міла Чернишева, яка у березні змагалася за титул «Міс Українська Канада» у Торонто, розповіла про жорстокі правила шоу-бізнесу.

«Не хочеться вдаватись у подробиці, але хочу звернути увагу на те, що шоу-бізнес може бути жорстоким, і якщо навколо тебе немає менеджменту або людини, якій ти можеш довіряти, ти потонеш, або тебе зжеруть», – переконує вона.



9. «Ми – останнє покоління людей, яке займається творчістю»
, – відомий поет із Луцька Павло Коробчук поділився думками про майбутнє сучасної української літератури.

«Нам треба зрозуміти, що ми можемо бути останнім поколінням людей, які займаються творчістю. Через 10 років за нас все будуть писати роботи. Штучний інтелект вивчить наші емоції. Пишіть про Марс. Про життя», – дає поради колегам-початківцям Павло.



10. «Коли хтось за сраку кусає, тоді ми стаємо націоналістами», – сказав соліст гурту O.Torvald Женя Галич під час виступу на цьогорічному «Бандерштаті» – фестивалі української музики.

«Коли хтось за сраку кусає, тоді ми стаємо націоналістами. Ставимо паркани. Говоримо чистою українською. Ходимо у вишиванках. От в такі моменти люди починають бути типу патріотами. На мій погляд, це неправильно», – вважає Женя Галич.



Підготувала Валерія КОЛІСНИК («Волинь24»)

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні