У луцькій школі створять клас для особливих діток

0
-1
У луцькій школі створять клас для особливих діток
У Луцьку мають намір створити спеціальний клас для дітей із затримкою психічного розвитку.

Для цього потрібно перейменувати ЗОШ № 3, – пишуть Волинські новини.

Під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства начальник управління освіти Зіновія Лещенко розповіла, що створення такого класу – новація.

«Подібних класів у нас ще не було, але на звернення батьків будемо це реалізовувати. Обрали саме 3 школу, адже вона декілька років поспіль функціонує з інклюзивною формою навчання».

«Торік до навчання туди прийшла незряча дитина, закупили відповідне обладнання, навчали педагогів. Є позитивна динаміка щодо надання інклюзивної освіти».

«А зараз на звернення батьків дітей, які мають особливі потреби, є пропозиція створити спеціальний клас для 8 дітей віком 7-8 років. Медичні показники їм дозволяють навчатися в школі».

«Хоча вони не матимуть документа про освіту, лише довідку. Це будуть дітки із синдромом «аутизм» та затримкою психічного розвитку. Поруч є медперсонал. Допомагатимуть в навчанні і волонтери, так як законодавство не дає нам можливість ввести ставку асистента», - інформувала Зіновія Лещенко.

Та додала, що батько одного з учнів, зобов’язався забезпечити клас технікою, меблями та всім необхідним.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні