Сільська волинська церква на унікальному столітньому фото

4
3
Сільська волинська церква на унікальному столітньому фото
У мережі вдалось знайти унікальний столітній знімок церки у селі Кричевичі.

Село Кричевичі має давню історію. Перша писемна згадка про населений пункт відноситься до 1514 року, коли «польський король Сигізмунд підтверджує князю Андрієві Сангушку свою данину – село Кричевичі», - пише Тетяна Яцечко-Блаженко для ІА ВолиньPost.

На фото зображений храм Різдва Пресвятої Богородиці, який було змуровано в селі Кричевичі в 1823 році. Профінансував будівництво храму місцевий пан Костянтин Янишевський. Якщо придивитись, на знімку можна побачити й мешканців села.

В роки Першої та Другої світових воєн храм значно постраждав і втратив первісний вигляд, це можемо побачити на світлині. За радянських часів тут навіть був розташований місцевий клуб. Проте із проголошенням незалежності України, завдяки силам місцевих селян почалося відродження храму, який за кілька років буде святкувати 200-літній ювілей.

На сьогодні храм відремонтований і діючий.
Церква в Кричевичах, початок ХХ століття.
Церква в Кричевичах, початок ХХ століття.
Сучасний вигляд церкви в Кричевичах. Фото з Lutsk Board.
Сучасний вигляд церкви в Кричевичах. Фото з Lutsk Board.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Церковне Зло заполонило усе і вся!((
Відповісти
Моє село! Дякую.
Відповісти
Моє село! Дякую.
Відповісти
Нажаль церква, попи, і більшість прихожан, є ОЛИЦЕТВОРЕНИЕМ зла куди більше, ніж від рядового громадянина, який добросовісно трудиться, годує сім‘ю, створює родинний затишок. Замість щоб спонсорувати нечисть ПОПівську, краще цей час та сили направити на Добро НА ДІЛІ!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні