У лісі на Волині росте рідкісне коркове дерево

0
1
У лісі на Волині росте рідкісне коркове дерево
На території Ново-Зборишівського лісництва у Горохівському районі росте рідкісне для Волині дерево – бархат амурський.

Саме дерево бархат амурський походить із Росії, - повідомляє прес-служба Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Також його висаджують у Кореї, Китаї та Японії.

«У висоту бархат амурський може виростати до 30 метрів, але на українських землях він настільки високим не виросте», – зазначають лісівники.

Цікаво, що цю породу дерева називають корковим. Бархат амурський цінний для промисловості, з нього виходять хороші меблі. А з кори роблять корки для пляшок. Також у дерева є судинки, які мають жовтий колір та добре переносять воду. Ця властивість робить бархат амурський придатним для фарбування технічних культур (наприклад, бавовни чи льону).

Плодоносить дерево у віці 18-20 років. Зацвітає в червні, а збирати насіння можна в кінці вересня.

Дерево має антисептичні властивості, у східних країнах із нього навіть ліки роблять. У молодому віці листя бархату амурського є хорошим кормом для диких тварин.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні