Луцький авторитет Стукан знову проситься на волю

4
-4
Луцький авторитет Стукан знову проситься на волю
У Луцькому міськрайонному суді перенесли засідання у перегляді справи довічно ув'язненого Олександру Стукана.

Кримінального авторитета 90-х посадили за ряд злочинів, пов'язаних з організацією групової злочинності. Стукан перебуває за ґратами майже 20 років, - пише Волинська газета.

СУДОВА КОЛІЗІЯ

29 грудня 1999 р. в Україні скасували смертну кару. І до 5 квітня 2000 р. найвищою мірою покарання було позбавлення волі на 15 років. Злочин, за який Олександр Стукан опинився за ґратами, було здійснено 4 березня 2000 р. – тобто він не вписується в часові межі дії ні нового, ні старого закону.

Тому Олександр Стукан вимагав повторного розгляду його справи та заміни довічного ув'язнення на 15 років позбавлення волі.

Клопотання розглядалися уже неодноразово, проте залишалися без суттєвих змін.

АПЕЛЯЦІЯ

Зокрема, 26 жовтня минулого року суд відмовив Олександру Стукану у повторному розгляді справи. У той же час служителями Феміди відмічено, що засуджений має право подати апеляційну скаргу, чим останній і скористався.

Апеляційний суд постановив відправити справу на новий розгляд у складі колегії суддів, що й було зроблено. Але в Луцьку не захотіли «підставляти» попередників, тому вкотре постановили, що Олександра Стукана назавжди ізолювали від суспільства абсолютно правильно.

СУД ПЕРЕНЕСЛИ


Сторона захисту знову звернулася в апеляційну інстанцію.

На 27 березня, уже 2018 року, призначили чергове слухання у цій багатостраждальній справі. Але після майже двогодинного очікування суд перенесли на 10 травня.

Причиною стала відсутність прокурора, який із невідомих причин так і не з’явився на засідання. І хоча, засуджений не висловлював протесту щодо розгляду справи без сторони звинувачення, колегія суддів у складі: Тетяни Лівандовської-Кочури, Віталія Денісова та Василя Подолюка вирішила перенести слухання. Адже відсутність одного з ключових елементів справи може стати в подальшому причиною визнання прийнятого рішення незаконним.

Згодом керівник прес-служби Прокуратури Волинської області Наталія Мурахевич пояснила відсутність прокурора. Цього дня він перебував у службовому відрядженні за межами Луцька.

Олександр Стукан на цьому засіданні, яке не відбулося, він особисто не перебував, а знаходився в камері Городищенської колонії №46, звідки й організували відеозв’язок у режимі он-лайн.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Для чого таке випускати ? щоб вбивав та тероризував людей що воно ще вміє робити
Відповісти
Московка двадцять років чекає судженого!!! Ото да!
Відповісти
Бандит должен сидеть в тюрме пожызнено!!!!
Відповісти
Свободу Александру Алексеевичу!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні