Новини

Заявили, що підприємці ринку погрожували владі Луцька підпалити авто

Перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад стверджує, що підприємці Центрального ринку погрожували підпалити йому і членам виконкому автомобілі.

Про це перший заступник написав на своїй сторінці у фейсбуці.

За його словами, у середу, 5 лютого, частина підприємців Центрального ринку заблокували роботу виконкому, фізично перешкоджаючи навіть можливості вийти із сесійної зали.

«Більше того, мені й іншим членам виконавчого комітету відкрито погрожували підпалом автомобілів. Зауважу, будь-які залякування чи погрози отримають відповідне законне реагування і аж ніяк не зупинять обраного курсу по перенесенню Старого ринку», – йдеться в дописі Григорія Недопада.

Перший заступник міського голови пише, що лучани масово підтримують перенесення, мова про це ведеться вже багато років поспіль, більшість депутатів теж проголосували «за».

«Невелика група «базарників» не вправі диктувати свої умови усьому місту, переходячи при цьому межі здорового глузду, блокуючи рух транспорту та вдаючись до відкритих погроз», – зазначає Недопад.

Нагадаємо, вранці у середу, 5 лютого, перед засіданням виконавчого комітету підприємці прийшли під стіни Луцькради. Вони вимагали поспілкуватися з владою Луцька, аби почути пояснення щодо примусового знесення їхніх контейнерів.

Засідання виконкому, яке мало розпочатися в 9:00, так і не відбувалося. Підприємці не випускали з сесійної зали ні секретаря Луцькради Григорій Пустовіта, ні першого заступника міського голови Григорія Недопада, ні заступника Костянтина Петрочука.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Показали стан Центрального ринку в Луцьку після нічного погрому. ФОТО

Врешті, головний поліцейський Волині Петро Шпига заявив, що не допустить провокацій на Старому ринку. Заспокоївши підприємців словами, попросив розійтися.

Секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт для засобів масової інформації прокоментував примусовий демонтаж контейнерів на лівій частині Центрального ринку в Луцьку. Він запевнив, що оцінку діям муніципальної варти дасть слідство, яке зараз триває.

На сайті Луцької міської ради тим часом з'явилося повідомлення про те, що бездіяльність та неналежне виконання обов'язків поліції не дала завершити законний демонтаж частини ринку.

Натомість поліція Волині заявила, що Луцька міська рада не попереджала про демонтаж контенерів підприємців на Центральному ринку.

"У рамках досудового розслідування поліцейські встановили особи 29 громадян, котрі в темну пору доби в балаклавах здійснювали демонтаж на ринку. Їх доставили до відділу поліції, де встановили їхні анкетні дані та відібрали пояснення. Усі вони виявилися співробітниками муніципальної варти", – повідомили правоохоронці.

Після розмови з владою міста, підприємці Центрального ринку, яким вночі знесли контейнери та зіпсували товар, прийшли до департаменту муніципальної варти, аби зустрітися з головною муніципалкою Юлією Сиротинською. На охороні муніципали зазначили, що начальниця департаменту відсутня на робочому місці.

На наступний день на сторінці департаменту муніципалів у фейсбуці з'явилася інформація про нічний погром ринку. Муніципали заявили, що в балаклавах могли бути підприємці ринку, які, мовляв, заздалегідь готувались до провокацій.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «90-ті повернулися»: під Луцькрадою підприємці розгорнули плакати. ФОТО. ВІДЕО

У четвер, 6 лютого, перший заступник міського голови Григорій Недопад розказав, що підприємці Центрального ринку збирають торговців з інших ринків Волинської області, аби зманіпулювати і показати голові Волинської облдержадміністрації Юрію Погуляйку, скільки людей залишаться без роботи.

Більше того, Недопад припустив, що на мітинг під стінами міської ради луцькі підприємці для кількості натовпу могли привести тих же торговців з немісцевих ринків.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Бабусі стояли на колінах і просили не бити», – підприємиця про нічний розгром ринку у Луцьку

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Депутат Луцькради розказав, як трактор, який мав знести контейнери, намагався розчавити підприємців. ПОДРОБИЦІ