У луцькому гуртожитку відкрили студентську пральню

4
3
У луцькому гуртожитку відкрили студентську пральню
У гуртожитку №2 Луцького національного технічного університету відкрилась пральня. Випрати речі можна за кошти, які витратять згодом на благодійність.

Урочисте відкриття пральні відбулось у п'ятницю, 22 грудня, - пише ВолиньPost.

Червону стрічку перерізали ректор ЛНТУ Петро Савчук, фахівець з міжнародних зв’язків університету Катерина Мачульська та завідувач гуртожитку Юрій Кондіус.

Соціальну ініціативу реалізували студенти вишу за підтримки програми «Активні громадяни» від Британської Ради в Україні. Також студентам допомагали керівник відділу інфраструктури та розвитку Андрій Щербів та коменданти гуртожитків, адже таку ж пральню облаштували у гуртожитку № 1.

«Єднання усіх ланок університету допомагає вирішенню усіх проблем», - сказала Катерина Мачульська. Вона привітала усіх з «непересічною подією» та розповіла, що пральня діятиме за принципом соціального підприємництва – коли частина прибутку іде на соціальні проекти чи благодійність.

Рекомендована вартість одного прання – 15 гривень, проте охочі можуть кидати більше або менше, якщо нема змоги. Кімната з пральною машинкою буде недоступною для випадкових людей, ключі від неї будуть у вахтера, там же буде і скринька для грошей. Доступ до скриньки матиме лише голова студентської ради гуртожитку. Раз на місяць або квартал діставатимуть ці гроші. Певний відсоток від суми витрачатимуть на закупівлю прального порошку, а решту – на потреби дітей, хворих на ДЦП.

«Щоб стимулювати розвиток бізнесу і того, чим займаєшся, мусиш приваблювати і ділитись чимось, навіть ресурсами. Є речі, які потребують підтримки; люди, які в чомусь обмежені. І якщо є можливість паралельно до бізнесу надавати допомогу, вона потім сторицею повертається», - сказав ректор ЛНТУ Петро Савчук. Він також пообіцяв подарувати для студентів або упаковку прального порошку, або гладильну дошку.

Присутнім розповіли про інші міста, в яких діють проекти за принципом соціального підприємництва. Крім того, дотримуючись усіх правил, здійснили перше прання.

На реалізацію проекту Британська Рада в Україні виділила 14 тисяч гривень, ще 18 тисяч надійшло від інших меценатів, в тому числі від Луцького НТУ.

До слова, раніше студентам доводилось або вручну прати одяг, або завозити його для прання додому.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Похизувалися однією пральною машинкою.
Відповісти
А чому це редакція видаляє коментарі? Свободу слова відмінили???
Відповісти
Ще й Індезіт за 5- 6тис. На півроку може вистачить
Відповісти
Це позор щоб ректор вузу відкривав пральню....я такого ше не чув.... І ще й 1 пральна машина....бляза це ПОЗОР!!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні