--> Волинський суд не захотів суворіше карати батька прокурора, який збив на смерть жінку | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинський суд не захотів суворіше карати батька прокурора, який збив на смерть жінку

9
-2
Волинський суд не захотів суворіше карати батька прокурора, який збив на смерть жінку
Волинський обласний апеляційний суд залишив вирок бізнесмена, який на смерть збив жінку, без змін.

Обласні прокурори не погодилися з покаранням для бізнесмена з Ківерців, який будучи в стані алкогольного сп’яніння насмерть збив жінку та намагався втекти з місця ДТП. Не згодний з вироком суду першої інстанції і сам обвинувачений, адже хотів, аби йому скасували заборону на водіння авто. Однак, суд залишив вирок без змін, - повідомляють Волинські Новини.

Розгляд справи відбувся у Волинському обласному апеляційному суді 12 грудня.

Нагадаємо, що 30 січня 2017 року ввечері у селі Княгининок Луцького району під колесами його автомобіля «Subaru Tribeca» загинула 35-річна жінка, яка йшла узбіччям траси, тримаючи за руку свого малолітнього сина. Від отриманих травм вона померла на місці.

Водій, який скоїв наїзд, спробував утекти, але його вдалося затримати. Чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння. ДТП скоїв ківерцівський бізнесмен Володимир Боровик, який є батьком затриманого "бурштинового" заступника прокурора Рівненської області - Боровика А.В. Варто додати, Боровика-старшого не вперше затримали п’яним за кермом.

Зауважимо, що Луцький міськрайонний суд обвинуваченого Володимира Боровика, який щиро розкаявся у скоєному, визнав винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на три роки та встановленням 3-річного іспитового терміну.

Втім, нині прокурори наполягають на реальному позбавленні волі винуватця ДТП на строк у 7 років.

На початку засідання, захисник обвинуваченого адвокат Гнатущенко надав низку документів: про ведення підприємницької діяльності, де вказано, що він є роботодавцем і справно сплачує податки, листок непрацездатності (має цукровий діабет), клопотання від деревообробників Волині із позитивною характеристикою на Володимира Боровика.

«Він є підприємцем, йому важко без транспортного засобу. Також йому потрібно регулярно відмічатися, а він має відрядження за межі області, дочка проживає з-за кордоном. Він має міцні соціальні зв’язки, створює робочі місця, тому реальна міра покарання, щоб виправити його поведінку – безпідставна. Так, злочин був, важкі наслідки були, але особа розкаялася, працює й підстав вчиняти подібне правопорушення у майбутньому немає», - сказав адвокат і попросив менш суворе покарання.

Сам обвинувачений Володимир Боровик зауважив, що за умов призначення йому покарання позбавлення волі, йому доведеться закрити свою фірму та скоротити робочі місця.

«Я признав свою вину, знайшов спільну мову з потерпілою стороною. Ніхто такого не хотів. Я дві ночі перед тим не спав. Їхав додому з Києва, випив енергетика і мені щось стало погано. Момент удару не пам’ятаю.

Потім одразу зупинився і приїхала поліція. Я не тікав з місця, а просто від’їхав трохи далі, тоді приїхала поліція, якісь люди, нічого не пам’ятаю. Думаю, що такого більше не буде. І прошу зменшити термін позбавлення прав. Я їжджу з водієм, але буває, що ввечері треба з’їздити в аптеку, в магазин. Іти 2 кілометри незручно, а ввечері викликати водія з Луцька нерозумно», - зауважив Боровик.

Його захисник уточнив, що від’їхав трохи далі – мається на увазі відстань 4 кілометри від місця ДТП.

«Він від’їхав на відстань 4 кілометри і став посеред дороги, виник конфлікт, водій маршрутки його вийняв з машини, машину відсунули. Поліція казала, що він був п’яний. Брали кров на аналізи, але вона десь пропала. Він дійсно був неадекватний – у стані алкогольного сп’яніння і ми це не заперечуємо, але скільки і чого було в крові – невідомо. Злочин був вчинений через необережність, він нічого зараз не порушує. З потерпілим знайшов спільну мову, дав компенсацію», - пояснив адвокат.

Натомість прокурор Ігор Демчишин зауважив, що Володимир Боровик раніше вже порушував правила дорожнього руху, їздив за кермом у нетверезому стані. Зі слів правоохоронця, через безнаказаність він спричинив ще більше порушення, що призвело до загибелі людини. Зваживши на ці обставини, Ігор Демчишин попросив ухвалити новий суворий вирок.

«Мене вразила відповідь обвинуваченого, адже у ній не було жалю за скоєне. Щодо моєї скарги, то зауважу, що життя людини – найбільша цінність. Він неодноразово притягувався до адміністративних правопорушень, під час затримання відмовлявся на проходження тесту на стан алкогольного сп’яніння.

Людина вчиняла адміністративні правопорушення, неодноразовов керувала авто у стані алкогольного сп’яніння і, відчувши безкарність, сталося чергове правопорушення. Раніше належних висновків він не зробив. Тепер дві неповнолітні дитини лишилися напівсиротами. Зваживши на це, ми просимо йому 7 років реального позбавлення волі й 3 роки позбавлення права керувати транспортним засобом», - наголосив прокурор.

Однак головуючий суддя Олег Клок зауважив, що прокурору не варто говорити про притягнення Володимира Боровика до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху, мовляв, судом це не було доказано, рішення Феміда не виносила.

«Стан сп’яніння був підтверджений самим обвинуваченим. В Україні страшно їздити, бо подібних правопорушень вчинялося чимало. Тому, щоб це не породжувало безкарність серед осіб, які мають кошти відшкодовувати збитки, прошу ухвалити новий вирок», - вкотре попросив прокурор.

Перед тим, як оголосити ухвалу, судді довго сперечалися в нарадчій кімнаті, зокрема було чутно у залі суду, як обговорювали цінність людського життя.

За хвилин сорок судді зайшли в залу та зачитали нову ухвалу, згідно з якою відхилили клопотання і прокуратури, і обвинуваченого. Єдине що, - зарахували строк відбуття Боровика покарання під вартою з 30 січня 2017 року по 25 травня 2017 року з розрахунку один день попереднього ув’язнення 2 дням позбавлення волі. Врешті вирок лишити без змін.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дибіли б...ть
Відповісти
судді реальні підори
Відповісти
Раз суд не хоче значить народ покарає! Хай готує гроб і білі тапочки!
Відповісти
Ото суд, ото слідство...... Єдине, що може родині загиблоі заплатив, але смерть людини.... Нема слів, тільки мати!!!
Відповісти
Йому і 15 років МАлооо!!!!
Відповісти
Хотіла б я глянути в очі тому суді і обвинуваченому, особливо тоді коли в них би виникла така ситуація, як в сім'ї тієї загиблої жінки у якою залишилися двоє дітей, яких ніколи не поцілує і не обнімаме мама. Просто безсовісні. А Бойовик хай купує ліки в день, грошей в нього хватає, школа що совісті немає.
Відповісти
Нема слів.Чесний суддя.Горіти в пеклі.скотині.
Відповісти
Тут все просто, він иільйонер, син бурштинщик - мільйонер... а народна мудрість ( не теперішня, а вже давня) гласить, бабло переможе зло (це для нього тюрма зло). Ви спитайте чи він їздив тверезий, подивіться чи клок через пів року хату чи машину не поміняє.. все як завжди. гроші.гроші.гроші і ні грама совісті.
Відповісти
Я - працедавець, за це я маю право мочити людей. Я хворий на цукровий діабет і це не заважає мені бухати. І машину в мене не забирайте, бо родинні і суспільні зв'язки. Наскільки тупий адвокат, щоб таку галімат'ю в суді нести. Наскільки продажний суд, щоб таке лайно взяти взагалі до розгляду. Висновок: тупі, оху.вші підари, скоро будуть вас лінчувати прямо на місці.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні