УПЦ МП на Волині судиться за хату священика

2
3
УПЦ МП на Волині судиться за хату священика
Громада УПЦ МП в Угринові подала до суду, щоб залишити родину священика в церковному будинку.

Міжконфесійний конфлікт в селі Угринів Горохівського району триває вже третій рік, - пише у "Фейсбуці" речник Волинської єпархії УПЦ МП Олег Точинський.

"Після захоплення Хресто-Воздвиженського храму прихильниками УПЦ КП, останні зазіхнули також і на хату, яка є не лише єдиним житлом отця Ростислава Сапожника і його сім'ї, але і останнім молитовним пристановищем для віруючих УПЦ, які не забажали змінювати свою конфесійну підлеглість", - йдеться в дописі.

Останній суд у справі священика Ростислава Сапожника щодо права його проживання у будівлі прийняв, на думку Олега Точинського, абсурдне рішення. Зокрема суд вирішив виселити священика з дружиною з будинку і при цьому залишити там двох неповнолітніх дітей.

"Фактично феміда позбавляє батьків права повноцінної опіки над своїми дітьми", - додав речник Волинської єпархії УПЦ МП.

З його слів, суд не врахував того факту, що Сапожникам по суті більше немає де жити.

"Говорити про те, що громада УПЦ КП є правонаступницею громади УПЦ і має право на все її майно підстав абсолютно немає, оскільки Свято-Хресто-Воздвиженська парафія Української Православної Церкви не припиняла свого існування. Тому не складно зробити адекватні висновки щодо того, кому мають належати храм і будинок", - додав прес-секретар єпархії.

Він також повідомив, що Свято-Хресто-Воздвиженська громада УПЦ подала позов до суду з вимогою набуття права власності на житловий будинок родиною священика.
Теги: будинок, суд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Церква без політики може існувати,а от політика без церкви-ні... Якби держава не підтримувала КП--- вони б себе не вели так зухвало....
Відповісти
ніяке КП нічого б в Угринові не зробило, якби у Турака не поїхав дах.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні