У разі перемоги Марі Ле Пен євреї пообіцяли залишити Францію

3
5
У разі перемоги Марі Ле Пен євреї пообіцяли залишити Францію
Члени єврейської громади Парижа висловили побоювання у зв'язку з можливим обранням президентом Франції лідера ультраправого "Національного фронту" Марін Ле Пен.

За словами опитаних виданням The Local, вони готові залишити Францію в разі перемоги Ле Пен на виборах, - пише Кореспондент.НЕТ.

"Вона така ж антисемітка, як і її батько", - заявив 17-річний Давид Халіва. Його підтримало і старше покоління. "Антисемітизм - серйозна проблема. Якщо Ле Пен оберуть, очікуйте, що всі євреї залишать країну", - сказав 68-річний Даніель Хет.

"Ле Пен є джерелом занепокоєння для нашої спільноти. Я готував алію в Ізраїль. Якщо політик вступить на посаду, це просто прискорить процес", - пояснив Моше Біжауі.

Як пише видання, нові побоювання в середовищі півмільйонної єврейської діаспори у Франції посіяла сама Ле Пен, яка зробила нещодавно неоднозначні заяви про роль Франції у депортації євреїв у роки Другої світової війни. Так, вона не визнала провини держави за масову депортацію євреїв із Парижа в 1942 році, відому як операція "Вель д'Ів".

"Я думаю, що Франція не несе відповідальності за "Вель д'Ів". У цій та в інших подібних облавах винні ті, хто був тоді при владі, а це не Франція", - заявила політик.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Краще б вся жидва з України поїхала,з кінцями
Відповісти
Потрібно запросити Марін Ле Пен до нас в Україну.
Відповісти
Не можна, СБУ заборонило.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні