Чи може російськомовний бути патріотом України, - опитування

4
-15
Чи може російськомовний бути патріотом України, - опитування
Російськомовність не може стати на заваді люові до України, у цьому впевнені волиняни, які взяли участь в опитуванні Ігоря Алексєєва.

Таке опитування розмістив луцький активіст Ігор Алексєєв на своїй сторінці у Фейсбуці.



За результатами "голосування", а точніше дискусії, яка розгорілася в коментарях до цього допису, можна зробити висновок, що мова не головне.

49 користувачів вказали, що серед їхніх знайомих є російськомовні патріоти, і тільки у трьох людей немає знайомих патріотів, які розмовляють мовою агресора.

Також, двоє ФБ-друзів Ігоря Алексєєва обрали варіант з двомовними патріотами.

У коментарях розгорілася дискусія про те, чи важливо знати і розмовляти українською, для того, щоб любити Україну.

"Якраз показують по Волинському ТБ жіночку що зв'язала на фронт 525 пар носків. Ні слова українською. Ну не вивчила. Не патріот", - захищає патріотів, які розмовляють російською, луцький депутат Аркадій Саламатін.

Інший лучанин пише, серед його знайомих є російськомовні, які вчать українську мову і намагаються розмовляти нею.

"Як на мене, проблема у нас самих. 80% якщо не більше з нас, як "собаки Павлова", тільки співрозмовник заговорить російською відразу переходимо самі", - додає він.

Як писав раніше автор опитування, він знає з десяток людей що ризикували життям й здоровям заради нашої країни й при цьому розмовляють російською.

"Також знаю сотню псевдопатріотичних приживал котрі паразитують на поняттях націоналізму,рідної культури,віри й т.д та спілкуються акцентованою українською, мало того, для багатьох з них це тупо спосіб заробити гроші", - пише Ігор Алексєєв.

"Конкретно для мене мірилом патріотизму людини є її реальні вчинки й дії зроблені заради колективного блага України й українців а не порожнякове балабольство на мітингу чи в ЗМІ", - додає активіст.

За словами колишнього ударівця, не можна гнобити й травити реальних пацанів тільки тому що вони вмирають за Україну як російськомовні, це як мінімум ватна тупість, а як максимум диверсія влаштована задля чергового витка конфронтації всередині країни.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-15

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ага він себе вважає патріотом, а спілкуватися украіінською слабо(етнічні росіяни чи білоруси не рахуються)розносить російську мову,створуючи для агресора причину ,де ііхня мова там і рускій мір
Відповісти
Люди,хоч одного можновладця син загинув на війні,а вони всі патріоти.У Гунчика двоє синів,але не царська це справа.
Відповісти
пашинський украінець,а вреда приносить більше чим всі російськомовні Луцька.
Відповісти
Почему говорить по-английски в Украине можно, а по-русски нельзя? Это глупо. Я родился и вырос в Украине, я знаю украинский, я свободно на нём говорю, но удобнее в моей среде общения говорить по-русски. Я живу в Одессе, где большенсво говорят по-русски, ведь они родились в русскоговорящей семье, так почему из-за политики люди должны менять язык? Из-за чувства патриотизма? Патриот не от кто владет и говорит на государственном языке, это в первую очередь тот, кто ради своей страны готов жизнь отдать, и не важно, на каком языке он говорит
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні