У Луцьку назріває новий скандал через забудову в заповіднику

1
1
У Луцьку назріває новий скандал через забудову в заповіднику
Будівництво медичного центру в історико-культурному заповіднику, договір оренди під яким планують укласти депутати міськради, незаконне, переконаний краєзнавець Ігор Левчук.

До порядку денного чергової сесії Луцької міської ради, що відбудеться в середу 28 вересня, винесене питання «Про надання ТОВ «Призма-ХІІІ» дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки на вул. Данила Галицького, 16-б». На цій території із 2007 року будується приміщення медичного центру.

«Одні риють величезні котловани і будують багатоповерхові приміщення просто в серці Старого міста. А простим людям, які тут живуть, чиї діди тут ще жили, не можна навіть стіну у власному будинку підмурувати. Бо ж заповідник… Оцю величезну будівлю в кількох метрах від кірхи будують вже років 10. Як дозволили нове будівництво, спитаєте? Та яке нове? Це ж всього лише перебудована котельня. Хіба не помітно?» – написала в соціальній мережі лучанка Надія Коваль, натякаючи на те, що на місці новобудови раніше була міська котельня, що обслуговувала баню та пральню.

«Кажуть, тут буде стоматологічний і косметичний центр. З фасаду вже зрозуміло, для кого він буде… До речі. Всі ці роки за оренду цієї ділянки бюджет в місяць отримував 15 тисяч гривень. З одного боку, ніби трохи грошей є. Але от порівняємо: орендувати двокімнатну квартиру в центрі зараз коштує не дешевше 3 тисяч. А ділянка очевидно більша за 5 квартир. То чого для простих людей – ціна одна і заборони одні, а для елітних центрів в Луцьку зовсім інші умови?» – цікавиться лучанка.



Притання про стоматцентр «Призма-13» «випливло» і в іншій гілці обговорення у соцмережах.

«Купа заяв в прокуратуру була подана. І навіть зараз це питання підняли знову. Там купа артефактів пішла наліво. Будівництво незаконне. До проекту причетний Рабан (Тарас Рабан – колишній керівник історико-культурного заповідника, – ред.) і ця мерзота (ймовірно, йдеться про начальника відділу охорони культурної спадщини міськради Петра Троневича, під чиєю фотографією і був розміщений коментар, – ред.). Київські ріжки ростуть. Особисто зупиняв екскаватори і викликали поліцію. Є фото. Говорив з депутатами. Але не знаю, що буде. Лобіює Покровський (депутат міськради і бізнесмен Андрій Покровський, – ред.)», – розповів в одному з коментарів краєзнавець Ігор Левчук.


Крім того, він запевнив, що «місцеві управління отримали за це хабарі» та «потрібно здійснювати повну перевірку цього будівництва. Фахівцями, а не цією продажною обслугою».

«Старе місто перетворюється на бізнесову територію... Давайте там ще якусь фірму що займається перевезеннями влупимо, хай фури заженуть туди й поставлять!» – прозвучала під час обговорення саркастична «пропозиція» стосовно розбудови Старого міста.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Яка прокуратура, це пункт здачі грошей
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні