--> Після реформи на планові операції доведеться чекати місяцями, - очільниця луцької лікарні | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Після реформи на планові операції доведеться чекати місяцями, - очільниця луцької лікарні

2
-5
Після реформи на планові операції доведеться чекати місяцями, - очільниця луцької лікарні
Після медичної реформи, щоб зробити планову операцію, доведеться два-три місяці пробути у черзі.

Про це в інтерв’ю газеті «Волинь» розповіла головний лікар Луцької міської клінічної лікарні Лариса Духневич.

«Після реформи лікарня стає підприємством, і від «ліжко¬дня» переходить до «медичної послуги», яка теж має свою вартість», - зауважила медик.

«Наведу приклад — операції з видалення жовчного. Пацієнта спершу оглядає лікар приймального відділення, потім — лікар-хірург, далі робляться аналізи і операція. У ній задіяні анестезіолог, який дає наркоз, анестезист, що допомагає анестезіологу, оперуючий хірург, асистент хірурга, операційна медична сестра і санітарка. Потім пацієнта везуть у палату, де за ним доглядає медсестра і санітарка. Зарплата всіх цих працівників входить у вартість операції», - пояснила Лариса Духневич.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Скільки коштує один день в реанімації луцької лікарні

«Але треба розуміти, що левову частку коштів — зарплату і енергоносії — лікарням дає держава. На розхідні матеріали виділяється мізер, тому пацієнтам доводиться за них доплачувати. А після реформи, кажуть, все фінансуватиме держава, людина нічого не буде доплачувати», - додає очільниця лікарні.

З її слів, за невідкладні операції буде особлива система розрахунку від держави. На планові ж доведеться ставати у чергу.

«Якщо ви хочете йти на операцію по лінії страхової медицини, вас запишуть через два-три місяці. Не хочете чекати — будь ласка, платіть у касу самі або якесь підприємство, і вас прооперують раніше», - резюмувала керівник міської лікарні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дурдом. Щоб пару місяців нe чeкати , опeраціі стануть підпільними чи що?
Відповісти
А зараз на МРТ записуватися треба на місяць вперед!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні