У Луцьку презентували унікальну картотеку ліквідованих членів ОУН-УПА

1
1
У Луцьку презентували унікальну картотеку ліквідованих членів ОУН-УПА
У четвер, 8 лютого, історик та краєзнавець Сергій Годлевський презентував картотеку радянського КДБ із фотографіями членів ОУН-УПА.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав народний депутат Ігор Гузь.

Найдавніша фотографія, на якій вдалося ідентифікувати конкретну людину – 1929 року. Хоча є світлини датовані 1953-1955 роками. Проте поки лише 30% з них ідентифіковані.

"Нам разом із Андрієм Разумовським вдалося викупити архів із приватної колекції. Але фактично цінна пам’ятка національно-визвольної спадщини могла зникнути… Тепер у Львові фотографії мають обробити для тривалішого зберігання", - йдеться у дописі нардепа.

Також Гузь додав, що нині саме для повноцінного представлення таких реліквій Сергій Годлевський разом з колегами працює у напрямку створення на Волині музею національно-визвольних змагань.

"Тут зародилася УПА, тому наш край обов’язково повинен мати такий об’єкт! Як народний депутат, допомагатиму ініціативній групі у такій роботі", - додає Гузь.



















Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Добру справу робите!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні