У Луцькраді хочуть створити підрозділ, який контролюватиме діяльність КП

0
6
У Луцькраді хочуть створити підрозділ, який контролюватиме діяльність КП
Депутати пропонують створити спеціальний підрозділ, який контролюватиме діяльність луцьких комунальних підприємств у сфері закупівель, охорони праці, фінансової діяльності тощо.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцькради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, - повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини.

Як повідомив депутат Павло Данильчук, за минулої каденції у міській раді створили відділ контролю за діяльністю комунальних підприємств, в тому числі фінансовою. Проте її згодом ліквідували, адже ефективність роботи такого відділу, зі слів обранці громади, була «нульовою».

«Треба було людей працевлаштувати, от і створили відділ», - пояснив Данильчук.

Таку пропозицію підтримав і голова бюджетної комісії Борис Смаль. З його слів, підрозділ за контролем у сфері закупівель, охорони праці та фінансової діяльності був би корисним для структурних підрозділів міської ради, в складі якого немає фахівців потрібного напрямку.

Приміром, в управлінні з питань фізичної культури та спорту Луцької міської ради немає людини, яка могла б фахово оцінити пропозицію підрядника при ремонті того чи іншого об’єкту. Тому і виникають ситуації, як з пандусом для осіб з інвалідністю в клубі «Стріла».

Зі слів членів профільної комісії, такий відділ у випадку ефективної роботи дійсно був би не зайвим. Відтак, депутати звернуться до виконувача повноважень міського голови Григорія Пустовіта з пропозицією розглянути можливість створення структурного підрозділу, який буде займатись контролем за діяльністю комунальних підприємств.

Нагадаємо, на чотирьох найбільших КП Луцька - «Луцьктепло», «Луцькводоканал», «Луцьке підприємство електротранспорту» та «Луцькспецкомунтранс» - з’являться наглядові ради.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні