Український в’язень у кримській тюрмі перерізав собі вени

0
0
Український в’язень у кримській тюрмі перерізав собі вени
Громадянин України Андрій Лугін, засуджений у Криму до тюремного ув'язнення, на знак протесту перерізав собі вени.

Про це повідомляє Українська правда із посиланням на Центр інформації про права людини та дружину засудженого Ірину Лугіну.

За її словами, таким чином Лугін протестує проти свого переміщення до колонії в Мордовії, яке було заплановано на 26 квітня, та відсутності належного медичного лікування.

За словами правозахисників, у подібній ситуації опинився інший громадянин України - Юрій Михайлов. Він, так само як і Лугін, 24 квітня оголосив сухе голодування на знак протесту проти свого майбутнього переміщення до РФ.

Як відомо, 23 квітня Лугін оголосив сухе голодування, оскільки не хотів, щоб його етапували для відбування покарання в Росію. Він також вимагає припинити практику нав'язування йому громадянства РФ і негайно вирішити питання про його передачу в Україну.

Лугін був засуджений у 2010 році вироком Апеляційного суду АРК. Рішення набуло сили в 2012 році за визначенням Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні