«Бабушкі заважали такій зірці зробити «одолженіє» якомусь богу» - волинський священик відповів на дорікання Притули

6
7
«Бабушкі заважали такій зірці зробити «одолженіє» якомусь богу» - волинський священик відповів на дорікання Притули
Прес-секретар Волинської єпархії ЦПЦ КП Константин Марченко прокоментував популярні висловлювання шоумена Сергія Притули про те, чому люди перестають ходити в церкву.

Марченко наголосив, що кожна людина, йдучи в вцеркву, повинна переживати передусім про спасіння своєї душі і не чекати максимально комфортних умов. Про це священик написав у блозі на В24

Нагадаємо: Сергій Притула нещодавно описав у Фейсбуці свої враження від походу доцеркви на сповідь. Допис зібрав десятки тисяч лайків і викликав жваву дискусію.

«Я теж довгий час не ходив у храм бо мені "заважали" бабушкі-дєдушкі… Але дивлячись на самого себе крізь призму вже прожитих років, нині розумію, що заважати мені будуть завжди і всі, допоки я не зрозумію, що спасіння моєї душі, це власне спасіння МОЄЇ душі» - написав Константин Марченко.

«Кожен з нас видається самому собі таким мудрим, розважним. Дивним лишається одне. Мало хто з нас буде розмірковувати про нюанси в хірургії, в ядерних технологіях, у фізиці чи в біології.
Але усі ми "знатоки" у богослів’ї», - додав священик.

ЧИТАТИ ТАКОЖ «А в черзі за айфонами б’ють один одному голови», - луцький священик відповів Притулі

«Перебуваючи в такій гордості, не бажаючи абсолютно нічого робити у своєму житті, не маючи навіть на меті собі в чомусь відмовити, ми звичайно, що станемо опонетами Церкві Христовій, яка, як завжди, не так вчить, не такий приклад показує. «Та й взагалі навіщо та Церква зі своїми попами-бізнесменами чи політиками», кожен сам собі піп...», - додає він.

«Але у всьому цьому є проста істина! Ми забулись, що ми усі ПРОСТО люди. І хочемо ми того чи ні, кожен у свій час помре і стане перед лицем Бога. Ми просто не виросли за межі свого егоїстичного "Я" і вважаємо себе "богами"…», - наголошує Константин Марченко.

«Щиро бажаю Сергію, пережити цей момент миттєвої слави, коли йому здається, що світ крутиться саме навколо нього, коли бабушкі-дєдушкі, як професійні ДРГ, змогли такій зірці завадити зробити велике «одолженіє, якомусь богу», - іронізує священик.

І додає: «Прийде час і буде не до жартів…»,

«Взагалі слава Богу що брат Сергій таки прийшов у храм. У кожної людини своя дорога до Бога. І якщо ми будемо щирі самі з собою, то Він неодмінно нас знайде у цьому світі у свій час» - резюмує Константин Марченко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дуже цікава логіка - піп має право критикувати людей, а на свою адресу критика заборонена?
Відповісти
Ще дві тисячі років тому,церков взагалі не було...тоді люди так і вмирали грішними)))))Церква,як СТО-де ремонтуються за гроші.(вчіть мат.частину,і ремонтуйтесь вдома)
Відповісти
Ще б ті смиренні показали приклад своїм спозобом життя, а тоді б мали совість рилр відкривати. На різдво ходять по хатах як на роботу, а потім ще й в журнальчик записують хто дав а хто не дав. І попробуй не відкрий, то на недільній тебе всю службу будуть згадувати. Коли ви вже нажеретися паскуди.
Відповісти
Дуже цікаві і правдиві були коменти про попа з Г. Полонки Присяжнюка, але на жаль їх видалили. Якщо таких не стивити в стійло, то православю залишилось небагато часу.
Відповісти
Цілком згідна з Притулою! Бо дійсно, ідеш у церкву за покликом душі, а приходиш і замість думок про покаяння хвилюєшся чи в правильному місці стоїш, чи до тієї ікони підійшла і чи в правильній послідовності, а ще коли з дитиною то взагалі втікати звідти хочеться, бо ті "учені бабусі" дивляться, як на злочинців через те, що титина марудить і не стоїть на місці! Так, є певні основні правила поводження в церкві, але ж не треба перетворювати це на тотальний нагляд правильно-неправильно!
Відповісти
в Біблії є гарні слова про це все " відійдіть від мене книжники та фарисеї " це до всезнаючого отця питання, монашество взагалі протирічить словам Христа , який казав йдіть та навчіть всі народи , а не закривайтесь в келіях
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні