«А в черзі за айфонами б’ють один одному голови», - луцький священик відповів Притулі

34
-7
«А в черзі за айфонами б’ють один одному голови», - луцький священик відповів Притулі
Протоієрей із Луцька Михайло Онищук прокоментував скандальний допис Сергія Притули про церкву.

Благочинний Луцька вважає, що треба шукати проблему не в церкві, а в собі, пише видання “Лампа”.

Нагадаємо: Сергій Притула нещодавно описав у Фейсбуці свої враження від походу доцеркви на сповідь. Допис зібрав десятки тисяч лайків і викликав жваву дискусію. Притула обурився тим, що  ”ти йдеш до Бога, а потрапляєш на «кастинг правильності перебування в храмі”.

- Ми хочемо в комфортних ідеальних обставинах отримати засоби до спасіння.І якщо людину збивають від насолоди спілкування з Творцем такі дрібниці…. Це ж не бабусі з автоматами, це не люди, які заковують в кайданки. Це на рівні слів відбулося обурення. Напевне, це проблема священика, який про це не каже, це проблема тих, хто нас веде. Але… В черзі за айфонами люди розбивають один одному голови, бо в них є мета. Так от в черзі за спасінням, за частинкою крові Христа, яка лилася з ран, треба зрозуміти, що треба пройти щось тернисте, а не просто комфортно заїхати, - переконаний священик.

Подібні висловлювання, каже благочинний, звучать не вперше, але “це не означає, що церква перестала жити, перестала діяти і все в ній неправильно”.

- Всі сьогодні нарікають на багато речей, а хто викидає недопалки у вікна? Такі ж хороші! Треба шукати проблему не в церкві, не в її формі, не в місці, де вона стоїть, а замислитись, що ти шукаєш і що тобі потрібно. Зустрітися з Христом жодна з цих людей не завадила. Навпаки тут було підкреслено: є в тебе віра? Якого ти вимагаєш від Бога дня і місця, щоб проявити свою любов, своє терпіння, свої чесноти? Ці люди нехай навіть виконуючи місію Лукавого не погордували причаститися самі. Своєю поведінкою ці люди вичистили всі людські слабості і витягли їх наверх, – зазначає протоієрей Михайло Онищук.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В самого який телефон, скільки квартир, машин, ділянок?
Відповісти
Кадило крутиться - бабло мутиться.
Пожертви збираються - мерседеси купляються.
Бабульки моляться - котеджи строяться.
Відповісти
Тут дуже спірне питання.Церква сама багато в чому винна на сьогоднішній день,але люди не далеко втікли...якщо й не як найбільше за священників..
Відповісти
Тут дуже спірне питання.Церква сама багато в чому винна на сьогоднішній день,але люди не далеко втікли...якщо й не як найбільше за священників..
Відповісти
Вже забув як у барі п"яний графінами кидався?
Відповісти
Колись на проповіді я чула, що навчати в церкві має право лише священик, а всі інші мають показувати власним прикладом.
Відповісти
в черзі за спасінням?!!! звідки священник взяв такі висловлювання? мабуть йому треба згадати доктрину спасіння. забув, що не він спасіння дає...і взагалі, надлишок ритуалів , правил в церкві не дають місця вірі і духовному росту, зрештою не дають місця Богу...
Відповісти
У нас дуже добрі люди. Майже святі і безгрішні. І коли якийсь добродій ( священик ) висунуться і вставлять свої 5 копійок то ми святі і безгрішні затюкаємо його.
Думаю прийди Христос сьогодні на Землю було б те що 2000 років тому.
Відповісти
Ну називати священників добродіями це якось не чесно. І взагалі гнати всіх цих обнаглілих брехунів в рясах по шиї. Хто вірить в єврейські казки (з научної точки зору і самої логіки як мінімум не логічні) і хоче молитись то йому не потрібні "Золоті купола". А ці "добродії" з себе рахують ледь не богами, диктують як людям жити, а самі бухають в клубах барах і бухими розїжать по вулицях на мерсах куплених за гроші вище згаданих людкй. Так що ті хто тюкає священників все правильно робить. І ніякого христа не було і не буде.
Відповісти
"І ніякого Христа не було і не буде" - через рік у Вас виявлять рак крові. Мені Вас шкода.
Відповісти
А ви мабудь християнин?)))
Відповісти
Такі ідіоти як ти і є основна бараняча рабська паства попів.Такими як ти застилають дорогу у Пекло, якщо воно звичайно є.
Відповісти
Ви б спершу дізнались трохи інформації про цього священика. Бо затюкувати його є за що. Про це свідчать і попередні коментарі, і багато іншого. А ті машини, які священик тільки встигає міняти, а любов побухати на халяву, а вивезення кісток, розкопаних для розбудови церкви. Думаю, продовжувати немає сенсу!
Відповісти
Митрофанович, хоч ти і з Богом вибраного народу, але пишеш таку ..йню, займайся ліпше патіо ді хінкалі
Відповісти
А чому кожен думає, що тіьки він несе істину. Так недовго і до спалювання єретиків дійти знову. Бог у у кожного в серці, а не в храмі. І яка різниця як ти тримаєш свічку і з якої сторони йдеш до причастя. Біблія про це нічого не згадує.
Відповісти
Кожен повинен дивитись за собою, так не всі правильні, і священики не всі святі, але виконують свій поклик. А Притула, таке враження ніби у церкву ніколи не ходив, і не сповідався....
Відповісти
Та це той піп, що казав - не несіть пожертву налом, а несіть ювелірними виробами))))
Відповісти
-" Ми хочемо в комфортних ідеальних обставинах отримати засоби "Це ніби про себе й собі подібних священників сказав.бо щось не бачу їх в наповнених маршрутках та тролейбусах,при зборі пожертв сиротам і хворим.але бачу на різних організованих владою піар-заходах,літургіях в багато-
оздоблених храмах.,в недешевих авто.Коли в черговий раз доводиться платити немалі гроші за прочитання заупокійної молитви.хочеться запитати: "По чем опиум для народа Батюшка?"
Відповісти
Жив на світі чоловік. В дитинстві бабуся казала йому: «Онучок, ось виростеш ти великий, стане тобі на душі погано - ти йди до храму, тобі завжди там легше буде».
Виріс чоловік. Сталася криза. Втратив він роботу. Від нього пішла дружина. І стало йому жити зовсім нестерпно. Згадав він пораду бабусі і пішов до храму.
І тут до нього підходить хтось: «Ти не так руки тримаєш!»
Друга підбігає: «Не там стоїш!»
Третя бурчить: «Не так одягнений!
Ззаду обсмикують: «Неправильно хрестишся!»
Ще хтось: «Поклонися і голову опусти!»
А тут підійшла одна жінка і каже йому :
- Ти б вийшов з храму, купив собі книжку про те, як себе тут вести треба, потім і зайшов би.
Вийшов чоловік з храму, сів на лавку і гірко заплакав. І раптом чує він голос:
- Чого ти плачеш, чоловіче добрий?
Підняв чоловік своє заплакане обличчя і побачив Ісуса Христа.
Каже:
- Господи Ісусе! Мене люди в храм не пускають!
Обняв його Ісус:
- Не плач, чоловіче, вони мене вже давно туди не пускають…
Відповісти
Чудова притча, істина....завжди потрібно залишатись людиною!А в нашого народу такий менталітет,за собою нічого не замічаю,за те за кимось все!!
Відповісти
це тіпа такий ізьящьний стьоб видання? знайшли в кого коментар брати про стяжательство)
Відповісти
Образливо що ми замість того щоб заглянути у себе і подумати над самими собою прочитавши що сказав священик! То ми нападаємо на нього і засуджуємо за те що він висловлює свою думку як по праву має бути!
Кожна людина іде своїм шляхом до спасіння але через падіння і підйом неможливо!
Відповісти
Подивіться відео з "владикою павлом" і ви зрозумієте, що таке сучасна церква.Там і близько немає Бога.А ось що каже про священників Євангеліє від Матвея: «Ви ж не давайте себе звати: Учителю, – один бо ваш Учитель, ви ж усі брати. Та й отця собі теж не йменуйте на землі: один бо у вас Отець – той, що на небі. Ані наставниками не звіться, один бо ваш Наставник – Христос.»
Відповісти
У Католицькій церкві в місті Любліні на вході вісить табличка в шортах і сандалях на голі ноги не заходити.І НІ ЯКІ БАБКИ ПО ЗАЛУ НЕБІГАЮТЬ І НЕ ПОВЧАЮТЬ БО ВОНИ СИДЯТЬ ПІД ЧАС ПРОПОВІДІ НА ОДНОМУ МІСТІ.ТОМУ ТАМ ДУЖЕ БАГАТО МОЛОДИХ ЛЮДЕЙ ходить в церкву.
Відповісти
Як працівник магазину мобільних телефонів скажу вам що священники теж в чергах за айфонами стоять)
Відповісти
Цікаво,коли окрема людина йде до церкви чим вона керується?Веде її віра,щирість намірів,розмова їїдуші з БОГОМ,чи просто постояти в церкві,просто по сповідатись(бо так треба)обдивитись людей(хто в чому та на чому приїхав?)Ось тоді й виходять справжні почуття-ЯК ЩО ТИ ПРМЙШОВ ДЛЯ РОЗМОВИ З БОГОМ,тоді ти подякуєш старшій дюдині за пораду,НЕ ДУМАТИМЕШ скільки у священника машин,домів і всякого добра та щей яка там матушка.А відчуєш своє справжнє єство,яке тихенько розмовляє з БОГОМ,а священник по своїй професії допомагає тобі ЙОГО(БОГА) знайти.Шукайте в храмі спосіння і не відволікайтесь на пусте,щиро бажаю!
Відповісти
Читаючи усі коментарі, у мене склолось таке враження, що в людей немає нічого людського. Яке Вам діло, яке авто у священника, який телефон і де він проживає?! Кожен має дивитись на себе, та на своі вчинки, ЩОБ ЩОСЬ В ЦЬОМУ ЖИТТІ МАТИ, ТРЕБА ПРАЦЮВАТИ, а не обговорювати і заздрити. Людина будує храм, який я з сім'єю відвідуємо, ніхто ніяких пожертв не вимагає, УСЕ ДОБРОВІЛЬНО ТА БЛАГОДІЙНО, а за ті копійки що дають люди в церквах, навіть на потреби церкви не вистачає і всі це чудово розуміють та знають. Отець Михайло, розумна людина, яка в важку хвилину завжди допоможе, підтримає добрим словом чи порадою, ЩИРО!!! А любителям пообговорювати та позаздрити, одна порада:" ПОБІЙТЕСЬ БОГА, ТА СВОІХ СЛІВ!"
Відповісти
Читаючи Ваш коментар, склалось враження, що Ви сліпа дурепа. Дійсно, коли священики п'ють безбожно, запалюють в нічних клубах з дівками, розкошують на пожертви вірян - це нормально. А те, що люди вказують на таких священиків, то це заздрість. У тій церкві не може бути Бога, вона зведена на клаовищі! На кістках! А Ви якась нездорова фанатичка, якщо цього не розумієте!
Відповісти
а ви хотіли,щоб на тих кістках Опeра стояла?якраз там і місцe храму,щоб молитись і за тих,хто в зeмлі лeжить,і за тих,хто по ній щe ходить
Відповісти
Lydu! Perestante sydutu! Vduvliaytesia ta analizuyte svoi DUSHI. Ze nauka tiaka ale duze mydra I ne vsim vdaetsi osiagnytu. Staraytesia a BOG dopomoze. S BOGOM yse legko.
Відповісти
Заздрість, велике діло! Дивлячись на коментарі цього посту, то складається враження, що ііх писали самі священики....
Відповісти
Який брєд
Відповісти
Від нього дружина втікла
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні