11 березня, 2017, 22:25

Живемо так, ніби ніколи не помремо...

З ПРИВОДУ "ЦІКАВОГО ДОПИСУ СЕРГІЯ ПРИТУЛИ"

Як на мене цікавим у цій ситуації є лиш саме ім’я "Сергій Притула". І власне цікавим воно є лиш для шанувальників його творчості.

Я теж довгий час не ходив у храм бо мені "заважали" бабушкі-дєдушкі, політика з церковного амвону і т. д. і т. п.

Але дивлячись на самого себе крізь призму вже прожитих років, нині розумію, що заважати мені будуть завжди і всі, допоки я не зрозумію, що спасіння моєї душі, це власне спасіння МОЄЇ душі. Як говорив свт. Василій Великий: "безумцю, хто попіклується про твою душу, коли ти сам її занедбуєш?"

Ми усі, на різних етапах свого життя, дозволяємо собі жити так, що якби на нас і на наші вчинки дивились зі сторони, то могло б скластися враження, що ми ведемо себе так, бо маємо упевнення, що ніколи не помремо, а якщо і помремо то відповідати за себе ні перед ким не будемо.

Це правда. І вона стосується усіх без виключення. І людей невіруючих і людей церковних.

Ми маємо явний брак віри в Живого і Всюдиприсутнього Бога, тому й дозволяємо собі безвідповідальне життя, безвідповідальні твердження, безвідповідальне базікання на важливі теми.

Кожен з нас видається самому собі таким мудрим, розважним. Дивним лишається одне. Мало хто з нас буде розмірковувати про нюанси в хірургії, в ядерних технологіях, у фізиці чи в біології.

Але усі ми "знатоки" у богослів’ї. Перебуваючи в такій гордості, не бажаючи абсолютно нічого робити у своєму житті, не маючи навіть на меті собі в чомусь відмовити, ми звичайно, що станемо опонетами Церкві Христовій, яка, як завжди, не так вчить, не такий приклад показує. "Та й взагалі навіщо та Церква зі своїми попами-бізнесменами чи політиками", кожен сам собі піп....

Але у всьому цьому є проста істина! Ми забулись, що ми усі ПРОСТО люди. І хочемо ми того чи ні, кожен у свій час помре і стане перед лицем Бога (я щиро шкодую бідолашних атеїстів, які збожеволіли і переконують себе і інших, що коли вони помруть, то просто зникнуть, і лишать після себе лиш коротку пам’ять).

Відтак ми просто не виросли за межі свого егоїстичного "Я" і вважаємо себе "богами" зі світом, який крутиться саме навколо нас. Ми не розуміємо, що це ми піщинки у світі.

Ми банально не доросли до того, що життя прекрасне. Що за нього треба боротись. Що воно не обмежується 70-тю чи 80-тю роками, а продовжується у вічності. Ми не доросли до того, що його потрібно не просто проіснувати, а ПРОЖИТИ.

Прожити як ЛЮДИНА. А це дуже багато. Тому щиро бажаю Сергію, пережити цей момент миттєвої слави, коли йому здається, що світ крутиться саме навколо нього, коли бабушкі-дєдушкі, як професійні ДРГ, змогли такій зірці завадити зробити велике "одолженіє, якомусь богу".
Прийде час і буде не до жартів…

Взагалі слава Богу що брат Сергій таки прийшов у храм. У кожної людини своя дорога до Бога. І якщо ми будемо щирі самі з собою, то Він неодмінно нас знайде у цьому світі у свій час. Цього бажаю усім нам в час Великого Посту.

Коментарі:


на мою думку Притула дещо правий, церкви перетворилися на обрядові заклади в яких не можна нічому навчитись, сьогодні зранку по волинському ТБ натрапив на проповідь Михаїла, набір фраз Господи помилуй та метушня навколо шапки владики, добре дрімалось пвд ці мантри, а де проповідь про гріх, каяття , пекло, суд, спасіння душі, нічого не було сказано що пияки царства божого не спадкують, що курити гріх, що секс до шлюбу гріх, та багато чого не сказано, тому це й цікаво тільки старшим яким вже тяжко своїм розумом щось аналізувати, а знатоками Біблії ми маємо бути усі, бо нинішній церкві потрібно провести свою Реформацію та проповідувати слово Боже а не читати канони, які приваблюють тільки бабусь
Відповісти
Як на мене, пупом землі себе вважають саме ті "бабушкі". Якім нема де ще проявити свою значущусь, як принижувати людей, що прийшли до церкви в пошуках спасіння, бога, тощо. Коли у час відчаю ти йдеш до церкви помолитися, а там тебе зустрічають ці демони, які вихоплюють та переставляють твої свічки, вигоняють з храму коли ти присів на лавочці, бо стало зле: "сідєть на дворє будєшь!!"
Відповісти
Мене Бог любить ) коли в церкві мені випадково стає зле. Мені намагаються допомогти і не вказують де сидіти ;)
Відповісти
Мене якось не пустили до храму в шортах. Ісус ходив по світу в сандаліях і простирадлі, а я в шортах не можу зайти до храму? Чи не пофіг має бути як я вдягнений, якщо я до бога прийшов?
Відповісти
Чув колись притчу,-Хлопчину не впустили до храму бо був в шортах.Він сів на лавочку та слухав Службу, що линула з гучномовця.До нього підійшов в дивній одежі чоловік,спитав дозволу присісти поруч,-Чого сумуєш ?-запитав юнака незнайомець.Та ось вигнали з Храму,-відповів той,-я в закоротких штанях,та в шльопанцях.-Не переймайся дуже тим,не ти один такий.Мене бачиш також випровадили,-поспівчував дивний Чоловік,заховавши під лавку ноги в сандалях.На ногах були помітні страшні ,незагоєні рани...а одежа Його була біла як сніг .





Відповісти
Чи не пофіг має бути - кому? Чи знаєте ви хоч одну церкву де можна заходити в такому одязі? Навіть за кордоном, є такі правила. Заборона заходити в шортах і в майках (голі плечі). Але ми все робимо на власний розсуд. Я ходжу до церкви без хустини.
Я грішна, як і всі ми. І не маю тут поради. Все в голові і в нашому серці...
Колись я запізнилась на виставу до театру. Чи не пофіг коли я туди прийду, думала я.
Вахтер сказала лише одну фразу "Пунктуальність - це вічливість королів".
Інколи достатньо лише одного влучного вислову.. Тепер я стараюсь не спізнюватись.
Відповісти
"Чи знаєте ви хоч одну церкву де можна заходити в такому одязі?" - в католицьких і протестанських храмах можна, а у православних ні?
Відповісти
Доповню: я була свідком, коли в луцький недобудований греко-католицький храм зайшла молода красива дівчинка у коротеньких шортиках і топику, перехрестилася, помолилася і вибігла далі у своїх справах. І нікому з там присутніх, ніякій бабусі не спало на думку давати зауваження щодо її вигляду. Тому що літо, тому що їй 16 років, тому що у нашій культурі відкриті ноги і плечі не проблема, тому що вона творіння Боже і прийшла до нього. Тому що кожен має слідкувати за своїм зовнішнім виглядом, тому що робити комусь зауваження, та ще й храмі, як мінімум некоректно. І тому що екс-очільник греко-католицької церкви Любомир Гузар - жива совість нації; а ректор українського католицького університету Борис Гудзяк закінчив Гарвард. Може, тому там бабусі не вказують де стати і яку позу прийняти при молитві? В коментах було озвучено багато проблем сучасної церкви: і такси за обряди, і п'яні священники за кермом, і священники з вагою понад 120 кг за умови що в православній традиції дві третини року пісні дні. Але Ваші бабусі це вишенька на торті.
Відповісти
Є якісь норми та етикет. І ті ж чоловічі волохасті ноги в церкві виглядають досить недоречно. Так і до жінок у купальниках в церквах дійдемо. :)
Відповісти
Так скажіть Світлана які норми етикету коли в тебе в церкві вимагають гроші,так волохаті ноги цеж природньо!
Відповісти
Чому коли йдемо в школу,в університет,в різні світські інстанції,то ми задумуємося в чому іти що з собою взяти,коли нам кажуть,вийти і зачекати біля кабінету,ми чемно виходимо і чекаємо і інше,а коли в церкві є певні правила,то вже капєц яка проблема
Відповісти
Для початку Дмитре пишіть Бог з великої букви.
Відповісти
Отже, і бабці ПРОСТО люди, а не покоївки Господа!
Відповісти
Хе-хе. Вірить у те, що усім на світі в тому числі - маніяками, педофілами, терористами тощо керує якась абстрактна сила, яка до того ж є доброю і справедливою, все бачить, все знає...а збожеволіли при цьому атеїсти ))
Відповісти
Згоден з Притулою на 1000%. Церква і священники придумали собі таку монополію на Бога і видають "його" порційно на власний розсуд. Проблема в тому друзі, що Бог він доступний для всіх без вашого посередництва і якщо ви хочете залучати молодь до церкви то будьте готові розвиватися разом з суспільством, бо розвиваеться воно якраз за задумом Божим, а ви тупцюєте в своему середньовіччі, пихатості і псевдозначущості.
Відповісти
Просто якийсь набір слів від намісника Констянтина. Яка різниця Притула чи Іванов. Бабусі рeально інколи так залізуть в душу і тіло, що думаєш, що вони навмисно відганяють від цeркви. "Всe нам дозволeно, алe нe всe корисно"
Відповісти
Отець вирішив "блеснути" мудрістю на фоні відомої людини, от і все. З такими ксьондзами справді вже карще бути самому собі попом...
Відповісти
Прочитав! Ніачьом! До чого тут мрсковітська церква до спасіння душі й істинної віри?! Давно вже перетворилися на комерційну структуру на чолі з Павліком з Лаври! Мовчіть вже краще!!!
Відповісти
віра повинна бути в душі а не на показ. можна вірити і в церкву для цього ходити не обов'язково.
Відповісти
віра повинна бути в душі а не на показ. можна вірити і в церкву для цього ходити не обов'язково.
Відповісти
попіарився за рахунок Притули
Відповісти
Ганьба такому отцю. Проти Притули він просто шпака.
Відповісти
церква заробила ще один мінус. Марченку варто проаналізувати свою статтю, реакцію суспільства на неї (не окремих заблудших душ, а суспільства), і зробити правильні висновки. Тому що озвучена Притулою проблема, яку ви може не бачите, а може не хочете бачити, насправді існує, і вам потрібно дякувати Сергію за ці зауваження, а не пробувати ламати світ під себе.
Відповісти
Так всеж таки помрем чи будемо жити))) І не розумію для чого чипати людей публічних ..Піар ?))
Відповісти
доки попи і подібні представники архаїчних культів будуть моральними авторитетами, а церква буде в такому форматі як зараз, доти ми будемо відсталими. Хоча люди самі винні в тому, що хавають всю цю моралістичну лапшу. Навіть Гомер Сімпсон розкаже більше моралі, ніж церква, тому той, хто прислухається до цих слів і до інших випадів попів і вірунів є слабкою людиною. Більшовики , звісно, робили неправильно, що стріляли попів - вони боролися негуманними способами, в сучасному світі їх треба просто лікувати психологічно, а також дивитися на їх доходи і розуміти чому вони городять те, у що самі не вірять. При всій моїй нетерпимості до релігії і церкви, вважаю що ненавистю до них лікується тільки симптом, а хвороба лікується тільки прогресом, освітою і розвитком суспільства. Тому закликаю до розвитку, коли тут не буде читачів, даний суб'єкт перестане писати свої казочки, оскільки не буде слабовольних вух до яких це буде донесено. Повністю на стороні Сергія.
Відповісти
Мені священник відмовив у прощі,хоч я і покаявся,тільки тому,що я не обвінчаний ...От такі правила церковні...А про мене- в серці Господь прибуває,а не в церкві.....
Відповісти
Я повністю поділяю думку Константина Марченка, коли мова йде про віру в Бога, тут не до жартів. А якщо ви з чимось не згідні або вам щось не подобається в Божому Храмі, то спробуйте порадитись з духівником. В Церкві належить отримувати душевний спокій та просити в Бога прощення гріхів, а не сердитись на інших, тим більше потім з них насміхатись.
Відповісти
Ага, і ще належить повчати кожного хто раптом щось не так зробив, бо то настільки важливо - перехреститися саме там і помолитися саме тут. Не позортеся, шановна. І цікаво де ви жарти побачили.
Відповісти
Жарти я побачила у виступі Сергія Притули. Перепрошую, але я не "ПОЗОРЮСЯ" а висловлюю свою думку. Але дякую,що відреагували на мої коментарі.
Відповісти
Та не насміхався Сергій у своєму пості. Стандартна життєва ситуація. Мені 32, я ходжу до церкви щонеділі. Мене тато привчив з дитинства. Інаше я не можу. Я завжди сама вирішую скільки дати на церкву. Благо у нас розцінок нема.
І не прийшов він "робити комусь одолжение". Мабуть прийшов каятись, бо піст. Бо треба, це поклик душі.
Я йду до церкви поговорити з Христом.
Дивуюсь від табличок у церквах "Греховно приносить свечи купленые в другом месте"... Після такого приходять інші думки....
Відповісти
Переглянув це все і таке відчуття, що якби завтра всі бабці лишились вдома то церква не вмістила б "христової" молоді, яка б просто хлинула великої хвилею. Пан Сергій зайшов собі у храм і отримав там особистий досвід. Як людина публічна, з особистого зробив світське, тобто цей досвід (який є дуже субєктивним) розказав Україні і прикріпив до нього свої СУБЄКТИВНІ висновки. ЗАЙШОВ - ОТРИМАВ ДОСВІД - ЗРОБИВ ВИСНОВОК - РОЗПОВІВ ВСІЙ КРАЇНІ і це все за 3 години. Я думаю кожен випуск своїх шоу Сергій готує довше. А тут БАЦ, і все готово. Рецепт як привести молодь у храм. Замість таких, не надто глибоких, роздумів, які вкотре "принижують" церкву і відштовхують від неї молодь, пану Сергію варто було, скористатись своєю популярністю і статусом, щоб піднести "ТАЙНУ СПОВІДІ" в очах людей, які його читають і певною мірою йому довіряють. Своїм добрим прикладом міг допомогти висповідатись хоч одній людині, а натомість лише зміцнив "згубні" думки тисяч тих, котрим шлях до Ісуса і Його любові може перегородити "старушка". Якби там, по сто баксів давали, а бабця стояла на шляху, то це був би останній день її життя. Ну а тут Ісус .... !!!
Відповісти
Так, роздуми абсолютно субєктивні. Тільки зовсім не роздуми відштовхують молодь від церкви а сама церква відштовхує молодь. Давайте відверто, якщо я справді захочу врятувати свою душу ніщо мені на заваді не стане, особливо чиїсь там зауваження. Це так. Але напевно церква має сильно відрізнятися від повсякденного, часто несправделивого і неправедного світу, це ж Дім Божий. І це я не придумав собі в тому ж її суть, бути чистою, моральною, мудрою, так? А коли ви заходите туди і з вас там то гроші деруть то критикують що ви не там перехрестилися і взагалі даремно прийшли то черговий раз прочитали що священник бухий був - вибачте в мене природньо виникає величезний сумнів що мою душу тут хтось може врятувати. Ось що відштовхує. Само-собою є люди яким яка б та церква золота не була не потрібна, але зарз йдеться зовсім не про них. А чи написав би Притула чи ні це не міняє факту існування церковної проблеми. І якщо ви чекаєте що він мав би казати типу "Таак, йдіть до церкви, слухайте ксьондзів і бабців, вірте всьому що вам такм кажуть" - за такого стану справ який панує зараз з того було б напевно більше біди ніж користі. От сказав ксьондз черговому розведеному що він його більше не одружить і потім люди дивуються чого той пішов в сектанти. Та нічого дивного. Црква така сама людька соціальна структура як і інші, як не крути. Просто інша сфера роботи. І вона має в своїй роботі (принципи якої незмінні) адаптуватися до світу який змінюється та розвивається
Відповісти
Пане Андрій! після вашого коментаря склалося враження, що Ви ПРОЧИТАЛИ - ЗРОБИЛИ ВИСНОВОК - РОЗПОВІЛИ ВСІЙ КРАЇНІ і все це за 5 хв. В даному випадку Ви ще менше зусиль доклали до свого коменту чим Пан С. Притула. Тобто Ви з особистого зробилт світське, причому перейшовши на особистості, чого Притула, на відміну від Вас не робив. І взагалі в чому є приниження церкви, якщо людина висвітлила об'єктивні реалії. Також не зовсім зрозумілий Ваш посил, в частині того, чому Притула повинен виконувати функцію священослужителя, та доносити ТАЙНУ СПОВІДІ людям. Виходячи з вашої риторики, то тоді священослужителі не потрібні, так як їх функцію може виконувати будь-хто. А з приводу згубних думок та 100 баксів, не судіть по собі. І навчітся уважно читати, а потім робити незрозумілі коментарі. Удачі Вам!
Відповісти
В Рафалівці колись на службу приїхала жінка з Варашу (раніше Кузнецовськ), була одягнена в штани. Так бабці її зацькували, витикували, повчали. В кінці служби священник на проповіді сказав, що вона прийшла не до них додому, а дому Божого,а через їхні "поради" вона, можливо, більше ніколи не прийде(( Так легко відбити людині будь-яке бажання відвідувати храм Божий. Якби в церкві кожен думав про молитву, спасіння душі.а не хто в чому одягнений,як стоїть, чи правильно хреститься, чи підійшов до всіх ікон, то б віри було більше, і більше Бога серед нас.
Відповісти
є ще один момент, нажаль, церква на селі, наприклад, є "елітним" клубом, де збираються людиди не для того що б поспілкуватись з Богом, а себе показати і на інших подивитись, обсудити.
Відповісти
От я задаюсь питанням: А де ж тій вірі в Живого і Всюдиприсутнього Бога взятися? Коли молода жінка або чоловік з атеїстичної радянської родини приходить до храму, бо треба похристити дитину, наприклад, а церква (як інституція) замість того, щоб привабити цю людину до себе, щоб подарувати краплину віри, або, для початку, якихось позитивних емоцій, просто відштовхує людину своїми безглуздими доріканнями, осудами, гординею (я вважаю, що ставлення бабульок і у священників до себе як до суб'єкта абсолютної істини - це гординя).
Відповісти
Не шановний констянин марченко. Ти просто дурень, з дурної хати, з дурної сім'ї, і дурні в тебе думки в голові. І церква твоя дурна, і парафіяни твої дурники, і єгова твій найголовніший дурень!
Відповісти
Якщо ми всі піщинки у світі - значить і ті бабки так само піщинки. Тоді чого раптом вони себе уявляють ледве не секретарками Бога і вважають, що мають право повчати інших, таких самих як вони прихожан?
От тому і не ходжу до церкви. До Бога можна звертатися з будь-якого місця - він все одно почує.
Відповісти
Судячи з коментів Костянтину Марченко краще бути просто намісником, а не прес-секретарем Волинської єпархії УПЦ КП. Роздавати інтерв'ю точно не його.
Відповісти
Очі Смерті заблищали.

- Я поміняла своє прекрасне плаття на цей чорний одяг, щоб на ньому не було видно крові людей, яких я проводжала. Я одягла капюшон, щоб люди не бачили моїх сліз. Я більше не дарую їм квіти. Ви перетворили мене в монстра. А потім звинуватили мене у всіх гріхах. Звичайно, це ж так просто... - вона дивилася на коваля уважним поглядом, - я проводжаю вас, я показую дорогу, я не вбиваю людей... Віддай мені мою косу, дурень!

Вирвавши з рук коваля своє знаряддя, Смерть повернулася і попрямувала до виходу з майстерні.

- Можна одне питання? - Почулося ззаду.

- Ти хочеш запитати, навіщо мені тоді потрібна коса? - Зупинившись біля відчинених дверей, але не обертаючись, запитала вона.

- Так.

- Дорога в Рай... Вона вже давно заросла травою.
Відповісти
Вчора в новинах ТСН показали сюжет про головного священника Харкова,в якого нерухомого майна на 7млн.$$$.!!!! І валютні рахунки в банках Росії та Німеччини...!!! Та ,,благодійний фонд,,?! Тож Ваші слова,пан Костянтин, хочеться адресувати саме туди...до Харківських священників...і не лише їм... деяким попам не потрібні прихожани....їм треба їхні гроші....а ті що там прислужують дійсно так себе поводять,що вдруге туди нема бажання йти.....неодноразово сама була в такій ситуації, і була свідком.....що виникає потреба зайти в храм..саме зараз, в цю хвилину...безвихідь...а тебе осмикує якийсь прислуга і каже..щоб ,,отак,,більше не заходили сюди..!тобто йому не сподоб.мій одяг! Хоча вульгарного нічого не було...А як на рахунок такси ,щоб подати за здоров,я, упокій, сорокоуст..а якщо в людини немає грошей!!! До Господа не йти????
Відповісти
Обов"язково йти! Не слухати нікого, а мати щиру віру і покаяння в серці!
Шукайте своїх духівників. Вони не завжди казатимуть вам що ви праві, але слухайте їх. Читайте Біблію. Рохдумуйте, над тим що читаєте. І просто вірте, бо Бог є Любов! Він люблячий Батько!
Відповісти
Есть Бог, есть Человек, есть Молитва. Молитесь и будете услышаны. Зачем при этом посредники?
Відповісти
http://100mgcheapest-price-viagra.com/ - 100mgcheapest-price-viagra.com.ankor tadalafil-buy-5mg.com.ankor http://20mgprednisone-order.com/
Відповісти
http://100mgcheapest-price-viagra.com/ - 100mgcheapest-price-viagra.com.ankor tadalafil-buy-5mg.com.ankor http://20mgprednisone-order.com/
Відповісти
http://100mgcheapest-price-viagra.com/ - 100mgcheapest-price-viagra.com.ankor tadalafil-buy-5mg.com.ankor http://20mgprednisone-order.com/
Відповісти
http://100mgcheapest-price-viagra.com/ - 100mgcheapest-price-viagra.com.ankor tadalafil-buy-5mg.com.ankor http://20mgprednisone-order.com/
Відповісти
http://100mgcheapest-price-viagra.com/ - 100mgcheapest-price-viagra.com.ankor tadalafil-buy-5mg.com.ankor http://20mgprednisone-order.com/
Відповісти
http://100mgcheapest-price-viagra.com/ - 100mgcheapest-price-viagra.com.ankor tadalafil-buy-5mg.com.ankor http://20mgprednisone-order.com/
Відповісти
http://100mgcheapest-price-viagra.com/ - 100mgcheapest-price-viagra.com.ankor tadalafil-buy-5mg.com.ankor http://20mgprednisone-order.com/
Відповісти
http://100mgcheapest-price-viagra.com/ - 100mgcheapest-price-viagra.com.ankor tadalafil-buy-5mg.com.ankor http://20mgprednisone-order.com/
Відповісти
http://100mgcheapest-price-viagra.com/ - 100mgcheapest-price-viagra.com.ankor tadalafil-buy-5mg.com.ankor http://20mgprednisone-order.com/
Відповісти
http://100mgcheapest-price-viagra.com/ - 100mgcheapest-price-viagra.com.ankor tadalafil-buy-5mg.com.ankor http://20mgprednisone-order.com/
Відповісти
http://100mgcheapest-price-viagra.com/ - 100mgcheapest-price-viagra.com.ankor tadalafil-buy-5mg.com.ankor http://20mgprednisone-order.com/
Відповісти
http://100mgcheapest-price-viagra.com/ - 100mgcheapest-price-viagra.com.ankor tadalafil-buy-5mg.com.ankor http://20mgprednisone-order.com/
Відповісти
http://100mgcheapest-price-viagra.com/ - 100mgcheapest-price-viagra.com.ankor tadalafil-buy-5mg.com.ankor http://20mgprednisone-order.com/
Відповісти
http://100mgcheapest-price-viagra.com/ - 100mgcheapest-price-viagra.com.ankor tadalafil-buy-5mg.com.ankor http://20mgprednisone-order.com/
Відповісти
http://100mgcheapest-price-viagra.com/ - 100mgcheapest-price-viagra.com.ankor tadalafil-buy-5mg.com.ankor http://20mgprednisone-order.com/
Відповісти
http://100mgcheapest-price-viagra.com/ - 100mgcheapest-price-viagra.com.ankor tadalafil-buy-5mg.com.ankor http://20mgprednisone-order.com/
Відповісти
http://100mgcheapest-price-viagra.com/ - 100mgcheapest-price-viagra.com.ankor tadalafil-buy-5mg.com.ankor http://20mgprednisone-order.com/
Відповісти
http://100mgcheapest-price-viagra.com/ - 100mgcheapest-price-viagra.com.ankor tadalafil-buy-5mg.com.ankor http://20mgprednisone-order.com/
Відповісти
http://100mgcheapest-price-viagra.com/ - 100mgcheapest-price-viagra.com.ankor tadalafil-buy-5mg.com.ankor http://20mgprednisone-order.com/
Відповісти
http://100mgcheapest-price-viagra.com/ - 100mgcheapest-price-viagra.com.ankor tadalafil-buy-5mg.com.ankor http://20mgprednisone-order.com/
Відповісти
http://100mgcheapest-price-viagra.com/ - 100mgcheapest-price-viagra.com.ankor tadalafil-buy-5mg.com.ankor http://20mgprednisone-order.com/
Відповісти
http://100mgcheapest-price-viagra.com/ - 100mgcheapest-price-viagra.com.ankor tadalafil-buy-5mg.com.ankor http://20mgprednisone-order.com/
Відповісти
http://100mgcheapest-price-viagra.com/ - 100mgcheapest-price-viagra.com.ankor tadalafil-buy-5mg.com.ankor http://20mgprednisone-order.com/
Відповісти
Buy levitra generic cheap order online with no script - Buy levitra generic cheap order online with no script
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні