Роки цинізму і брехливості влади, - волинська журналістка про життя після Майдану

1
6
Роки цинізму і брехливості влади, - волинська журналістка про життя після Майдану
Журналіст і екс-депутат облради Валентина Блінова пояснила, чому вона жодного разу від Революції Гідності ще не була на Майдані Незалежності.

Про це вона написала на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“У моїй пам'яті він назавжди залишиться таким, як взимку 2013-2014-го: засніженим, з палаючими багаттями, велелюдними вічами, що відбувалися щонеділі, обнесений мішками зі снігом, блокпостами по периметру, із патріотичними і веселими гаслами, доброзичливими людьми, які пропонували гарячий чай і місце біля бочки з вогнем. А ще напруженим, зібраним, коли зростала загроза силового розгону беркутівцями. З чудесним мандруючим піаніно, за яке сідали всі, хто вмів грати і міг підбадьорити протестувальників”, - зазначає Валентина Блінова.

“Ми пішли на війну - за нашу гідність, боронити нашу честь, наших дітей, який цинічно, грубо понівечила солдатня диктатора. Там віч-на-віч із озброєними до зубів беркутівцями було не страшно. До них зверталися з проханнями не бити, перейти на бік протестувальників. Просили згадати їхніх матерів, які їх також годували грудьми.

Ми не знали, що полум'яні надихаючі промови вождів виявляться лицемірством і зрадою. Зрадою усіх нас - кого били в Маріїнському парку тітушки (до речі, де вони, як розчинилися в просторі і часі, що про них уже навіть ніхто не згадує, хоча є кілометри відео про ті побоїща). Зрадою тих, хто мерз і недосипав. Тих, хто на одному подиху в метро починав співати "Ще не вмерла", і їх підтримували всі, хто стояв на ескалаторі...

Зрадою киян, львів'ян, волинян, житомирян, тернополян, кримчан, донеччан - патріотів усіх областей, які жили одним диханням, одними думками, одними мріями”, - переконана журналістка.

Для неї, зазначає, “Майдан назавжди залишиться в траурній кіптяві Українського дому і Будинку профспілок, вулиць Інститутської і Грушевського, в безмірній скорботі за Героями Небесної сотні”.

“Три роки, що минули відтоді, - це роки лицемірства, цинізму і брехливості влади, яка принесла "великих слів велику силу - та й більш нічого...” - зазначає Валентина Блінова, яка у період Революції Гідності, як і багато волинян, теж була на Майдані.

Фото зі сторінки Валентини БЛІНОВОЇ у “Фейсбуці”.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Такий одяг би на фронт
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні